Akçaalan Mahallesi’ne yapılan Pazar Pazarı Kapalı Alanı açılış töreni Pazar günü yapıldı. Açılışa oldukça yoğun bir katılım oldu.

2021 yılının Ekim ayında temeli atılarak başlanan Akçaalan Mahallesi Pazar Pazarı Kapalı Alanı’nın resmi açılış töreni Pazar günü yapıldı. 5 bin metrekarelik Pazar Pazarı Kapalı Alanı ile birlikte 1000 metrekarelik park alanı ve otopark ile toplamda 7 bin metrekarelik bir alanı kapsayan proje Akçaalan Mahallesi’ne yapılan en büyük yatırımlardan birisi oldu. Sadece kapalı pazar alanının yatırım bütçesi 5 Milyon TL:’yi aştı.

Akçaalan Mahallesi’ne yapılan Pazar Pazarı Kapalı Alanı’nın açılışı için düzenlenen törene Kaymakam Cemal Şahin, Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Serik Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, STK temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldılar.

Program öncesinde Serik Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası tarafıdan bütün esnaflara ve açılışa katılan vatandaşlara kahvalatı ve çaylar ikram edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Akçaalan Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, mahalleye yapılan önemli yatırım için mutlu olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mevlüt Akıllı, “Pazar Alanlarımızın Sokaklardan Kalkması İçin Taleplerimizi Dile Getirdik”

Serik Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı ise şunları söyledi; “Serik halkının ve Serik pazarcı esnafının gerçek ihtiyacı olan; halkımızın hem alışveriş hem de nefes almasını sağlayan pazar alanlarımız yıllarca sokaklarda kurulmaktadır. 2018 yılında Pazarcılar Odası Başkanlığı görevine geldikten sonra o günkü yönetim ve 2019 yılında göreve gelen değerli Belediye Başkanım ve ekibine de sürekli pazar alanlarının kapatılması, sokaklardan ve yollardan kalkması için talep ve isteklerimizi dile getirdik. Değerli belediye başkanımız Enver Aputkan ve ekibi bizim pazarcı esnafı ve Pazarcılar Odası yönetiminin bu sesine kulak vererek gerçekten bu eserleri imza atmaktadırlar. Burası birincisi başlangıç biliyorsunuz ki Cuma Pazarımız küçük bir alanda kapalıydı değerli belediye başkanımız oranın biraz daha genişlemesi biraz daha esnafın ve halkın daha rahat etmesi için orada bir genişletme çalışması yapıldı.”

“Gerekli Olan Arsalar Parseller Ayrılmamıştır”

“Daha sonra Akçaalan Mahalle muhtarımız Ali Şahin ve bizler Serik Pazarcılar Odası olarak başkanımıza Akçaalan'da bir kapalı pazar yeri ihtiyacının olması gerektiği ihtiyacımız olduğunu dile getirdik. Yaklaşık 2 yıl önce sayın başkanımız düğmeye basarak bu şekilde bir eserin halkımıza ve esnafımıza kazandırılmasını sağlamıştır. Geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı yapmış olanlara hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Lakin geçmişte 18 uygulamasında imar planlarında bu şekilde pazar alanları alanlarının yapılması için gerekli olan arsalar parseller ayrılmamıştır. Burada başta belediye başkanımızın büyük bir mücadelesi olmuştur. Bu gördüğünüz 5 bin metrekarelik alana yoktan var ederek gördüğünüz gibi bu caddenin en güzel noktasında bu eseri yarattı.”

‘Yiğidi öldür hakkını yeme’

“Bugün açılışını yaptığımız kapalı Pazar alanımız Serik'te resmi ve kanunlara, yönetmeliklere, nizamlara uygun olan ilk ve tek pazarımızdır. İnşallah başkanımızın bunun devamını getireceğinden hiç şüphemiz yok. Zaten gerekli adımlar atılmıştır Salı Pazarı’mızın temeli atılarak çalışmalara başlanmıştır. Belek Kapalı Pazar’ımızın ise proje aşamasındadır inşallah ihalesi en kısa zamanda verilecektir. Bizim bir atasözümüz vardır; ‘Yiğidi öldür hakkını yeme’ dermiş atalarımız. Bizler de değerli belediye başkanımız ve ekibinin hakkını asla yiyemeyiz.”

“İnşallah Yolu Bahtı Açık Olur”

Ben Oda başkanıyım, bu memleketin çocuğuyum, gözlemliyorum, her şeyi takip ediyorum. Değerli belediye başkanımızı ve ekibi sadece pazar alanlarında değil; bütün mahallelerimizde, köylerimizde, sokaklarımızda, caddelerimizde hizmetlerini hızla sürdürmektedir. Bunun için de hem mutluyuz hem de gururluyuz inşallah yolu bahtı açık olur. Bu ekiple inşallah ilerideki günlerde ilerideki yıllarda devam etmek nasip olur bizlere. Belediye başkanımıza ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz. Milletvekilimize, Kaymakamımıza, değerli haziruna ve tüm esnaflarımıza bize bu güzel günümüzde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.”

Enver Aputkan, “7 Bin Metrekarelik Bir Alanı Kapsamaktadır”

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise konuşmasında şunları söyledi; “Açılışını yaptığımız 5 bin metrekarelik Kapalı Pazar alanımız, hemen batısında Bin metrekarelik çocuk oyun alanı, park alanı ve otopark ile toplamda 7 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır.

Bildiğiniz gibi pazar alanları hem pazarcı esnafımızın hem de vatandaşlarımızın rahatça kullanabileceği alanlar olmalı. Pazarcılarımızın rahatça hizmet verebilmeleri, vatandaşlarımızla rahatça alışverişlerini yapabilmeleri gerekiyor. İşte kışın yağmurdan, yazın güneşten korunma bu hizmetlerin daha rahat verebilmesi için yapılan mekanlardır kapalı pazar alanları.

Akçaalan Pazar Pazarı Kapalı Alanımız da uzun zamandan beri bu cadde üzerinde kuruluyordu. Hem pazarcı esnafımız, hem de alışverişe gelen vatandaşlarımız kışın yağmur ve soğuktan, yazın ise sıcaktan olumsuz anlamda etkileniyorlardı.”

“Biz Bu İlçeye Çivi Çakan Herkese Teşekkür Ediyoruz”

“Biz bu ilçeye çivi çakan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Dün başka arkadaşlarımız vardı onlar ellerinden gelen geldiği kadar bir şeyler yaptı. Bugün bizler varız biz elimizden geldiği kadar her türlü gayrete gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bu manada özellikle çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Cuma Pazarımız bizden önceki dönemde görev yapan arkadaşlarımız tarafından belli bir ölçüde kapalı alan yapılmış orada yıllardan beri hizmet veriyordu. Pazarcılar Odası Başkanımız da ifade etti. Bizi ilk göreve geldiğimizde onun kuzeyine ve güneyine ilaveler yaparak biraz daha pazarcılarımızın ve vatandaşlarımızın rahatlamasını sağladık.”

Salı Pazarı Arkasından Belek Pazarı

“Bugün de Akçaalan Pazarımızı bitirdik. Salı Pazarımızın ihalesini yaptık. Şu anda inşaatı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki aylarda orayı tamamlayarak pazarcı esnafımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine önemli pazarlarımızdan bir tanesi olan Belek Pazarı yıllardan beri orada, açıkta, caddede pazarlarımız kurulmakta. Özellikle yağışlı günlerde çok ciddi şikayetlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun da projelerini hazırlıyoruz. Önümüzdeki günler dönemde ihaleye çıkarak inşaatına başlayacağız. Akçaalan Kapalı Pazar alanımızın pazarcı esnaflarımıza ve bütün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum bütün çalışma arkadaşlarıma Pazarcılar Odası Başkanımıza muhtarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Şahin, “Pazarcılık Kutsal Bir Meslektir”

Daha sonra konuşmasını yapan Kaymakam Cemal Şahin ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Burada böyle bir hizmetin açılışında bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Pazar Pazarımızla ilgili bilgileri detaylı bir şekilde muhtarımız o da başkanımız ve belediye başkanımız detaylı bir şekilde ifade ettiler.

Pazarcılık kutsal bir meslektir, pazarcılarımız kutsal bir görev yapmaktadırlar. Üretim önemli bir hizmet üretimin olmazsa olmazı da pazarlamadır. Pazarcılarımız bölgemizin ürünlerini hızlı bir şekilde tüketici ile buluşturan bir hizmeti ifade ediyorlar. Biz de onlara bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

“Ben Bizzat Şahidim”

“Bölgemiz çok kar ve soğuk alan bir bölge değil ama pazarcılarımız ülkemizin her noktasında kar, kıyamet, yağmur, çamur, sıcak, soğuk, güneş demeden her zaman usanmadan bıkmadan bu hizmeti yapmaktadırlar. Pazarcılarımız gerçekten çok cefakar, vefakar insanlardır, yardımsever insanlardır. Biz bu yönlerini pandemi sırasında da çok yakından gördük.

Pandemi döneminde insanların eve kapandığı insanların yiyecek ulaştırılması gerektiği dönemlerde her gün pazar kurmak suretiyle bu görevleri de yaptıklarına ben bizzat şahidim. O nedenle bu sektör bu esnaflarımızın hizmet alanlarına iyileştirmek en iyi şekilde getirmek insani bir görevdir. Bu insani görevi yerine getirdiği için belediyemizi ben tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bu tür projelerin sayılarının artması gerekiyor. İnsanlarımızın hizmet aldığı ürün satın aldığı yerlerin bu şekilde olması gerekiyor. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen herkese kutluyorum.”

Çelik, “Biz Her Zaman Yanlarındayız”

Programda son konuşmayı ise Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik yaparak; “Belediye başkanımız yapılacakları anlattı. Zaten belediye başkanımız hazırlıyor, şunu yapacağız diyor Biz de yapıyoruz, benim rolüm burada bu. Belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız Serik için ne söylerlerse biz her zaman yanlarındayız. Bu pazar yerinin Serikli hemşerilerimize, pazarcı esnaflarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi

Konuşmalardan sonra Serik İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından dua edildi. Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek kapalı pazar yerini gezdiler ve esnaflarla sohbet ettiler. Milletvekili Kemal Çelik ve Belediye Başkanı Enver Aputkan esnaftan siftah yaparak çilek satın aldılar basın mensuplarına ve katılımcılara ikram ettiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi