İhalesi 3 kez ertelenen Antalya-Alanya Otoyolu Projesi 23 Şubat 2023’te yapılacak.

2022 yılında çeşitli sebeplerle ertelemelere maruz kalan Antalya ve ilçeleri için çok önemli bir proje olan Antalya-Alanya Otoyolu ile ilgili yeni ihale tarihi 23 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Hem Antalya ili için hem de Serik, Manavgat, Alanya, Aksu, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, İbradı gibi bütün kuzey ve doğu ilçelerini ilgilendiren çok önemli bu proje ile Antalya’nın kuzeyi, doğusu ve batısı bir kez daha yol ağı ile bağlanmış olacak.

Proje Serik’ten Başlayacak

Serik kavşağından başlayacak olan otoyol Antalya-Alanya Otoyol Güzergahı, daha sonra doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içerisinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip etmekte ve Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağında sonlanacak. Projede; Serik Kavşağı, Taşağıl Kavşağı, Manavgat Kavşağı, Manavgat Doğu Kavşağı, Alarahan Kavşağı, Konaklı Kavşağı ve Alanya Batı Kavşağı olmak üzere 7 adet kavşak, 8 adet tünel, 19 adet viyadük bulunuyor. 84 km 2x3 şeritli Otoyol ve 38 km 2x2 şeritli bağlantı yolu bulunacak olan Antalya-Alanya Otoyolu projesi toplam 122 kilometre olacak inşa edilecek.

İhale 3 Defa Ertelenmişti

Gazetemizin 9 Mart 2022 Çarşamba günü internet sitesinde ve 10 Mart 2022 Perşembe günü gazetemizin nüshasında Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın müjdesi olarak duyurduğumuz Antalya-Alanya Otoyolu Projesi ihalesi 2022 yılında 3 defa ertelenmişti.

2022 yılı Mart ayında Ak Parti İl Başkanı Ethem Taş tarafından müjde olarak duyurulan proje için 15 Haziran 2022'de ilana çıkılmıştı. Sonrasında 25 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan ihale daha sonra 6 Ekim 2022 tarihine saat 10.30'a ertelenmişti.

Belirtilen tarihte yapılmayarak bir kez daha ertelenen ihalenin 16 Aralık 2022 tarihinde yapılacağı belirtilmişti. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan Antalya Alanya Otoyolu yapı işi ihalesi son olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından 23 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

Antalya ilinin doğu ve kuzey bölgelerini doğrudan ilgilendiren; daha da önemlisi Antalya trafiğini önemli ölçüde etkileyecek olan Antalya Alanya otobanı içinden çıkılmaz bir hale gelmekte olan D400 karayolu trafiğini de hafifletecek bir proje olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış ve gerçek anlamda bir müjde olarak duyurulmuştu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi