Serik Devlet Hastanesi bugüne kadar Bini aşkın depremzede vatandaşa hizmet verdi. Sağlık çalışanları taburcu olan depremzedelere ise kendilerinin tedarik ettikleri yardım paketlerini ulşatırıyorlar.

Serik Devlet Hastanesi depremzedelere aralıksız hizmet veriyor. Bugüne kadar 1000'i aşkın depremzede vatandaş Devlet Hastanesi'nden sağlık hizmeti almış.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilçemizi gelen vatandaşların sağlık ihtiyaçları Serik Devlet Hastanesi doktorları ve sağlık çalışanları tarafından karşılanıyor. Edinilen bilgilere göre bugüne kadar Serik Devlet Hastanesi'ne deprem bölgesinde Bini aşkın vatandaş başvurmuş. Tedavileri yapılan ve yapılmakta olan hastalardan bir kısmı dönemsel olarak yatarak tedavi ediliyor. Bir bölüm vatandaşın ise ağırlıklı ortopedi polikliniğinde olmak ise ameliyatları gerçekleştiriliyor.

Depremzede olarak Serik Devlet Hastanesi'ne başvuran Bini aşkın vatandaşa yoğun olarak, ortopedi, çocuk, göğüs, dahiliye ve kadın doğum polikliniklerinde hizmet verildi.

Sağlık Çalışanlarından Destek

Serik'te görev yapan sağlık çalışanları hem Devlet Hastanesi başvuran depremzede vatandaşların sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyor; bir yandan da evde sağlık hizmeti ile ihtiyacı olan depremzedelerin sağlık yardımlarına koşuyorlar. Deprem bölgesinden Serik Devlet Hastanesi'ne gelen ya da havale edilen depremzede hastalara tedavileri sonrasında Serik Devlet Hastanesi çalışanları tarafından kendi aralarında topladıkları yardım tedarikleri ile kıyafet paketi, hijyen paketi ve kişisel sağlık paketi desteği veriliyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi