Akçaalan İlkokulu öğrencileri, İlçe Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda 3 alanda birinci olarak Antalya İl Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Akçaalan İlkokulu öğrencileri, Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvasına Pentago Oyunu, Mangala Oyunu, Küre Oyunu, Equlibrio Oyunu ve Q-Bitz Oyunu olmak üzere tüm kategorilerde katıldılar ve katıldıkları tüm kategoride derece elde ettiler. Yarışmalarda 3 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük kazanarak büyük başarıya imza attılar.

Turnuvada Pentago oyununda Arel Deniz Kaya ilçe şampiyonu, Equilibrio Oyununda Gülseren Derin Kadıoğlu ilçe şampiyonu ve Q-Bitz Oyununda da Rüzgar Kadıoğlu ilçe şampiyonu oldu. Küre oyununda Ali Eymen Erdoğan ilçe ikincisi, Mangala Oyununda da Sıraç Efe Erdoğan ilçe üçüncüsü oldular. Turnuvada ilçe şampiyonu olan öğrenciler Arel Deniz Kaya, Gülseren Derin Kadıoğlu Ve Rüzgar Kadıoğlu Antalya'da yapılacak olan il finallerine katılmaya hak kazandılar.

Akçaalan İlkokulu Okul Müdürü Mustafa Toşur elde edilen başarı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layık, ilçemizde, ilimizde ve Türkiye genelinde yapılan bu tür turnuvalara katılarak öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Burada birinci olan öğrencilerimizi il şampiyonasına göndereceğiz. Amacımız il şampiyonasında da birincilikler elde ederek bölge şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonluğu elde etmek. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi, hayata en iyi şekilde hazırlayabilmek için okulumuzda Akıl ve Zeka Oyunları ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini de 3 yıldır almaya başlamış olduk. Okulumuzda Akıl ve Zeka Oyunları ile ilgili çalışmaların ve başarıların artarak devam etmesini dilerim. Şampiyonada başarılı olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimiz Öner Kaya ile Yetiş Kök'ü canı gönülden kutlarım. Çalışmaya katılan öğrencilerimizi okulumuzun imkânları doğrultusunda yarışmalara hazırlamaya çalıştık. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde 3 alanda birinci olan öğrencilerimiz il finallerine katılmaya hak kazandı. Şimdi yeni hedefimiz Antalya'da düzenlenecek olan il şampiyonasından çıkarak önce bölge finalleri ve son olarak da Türkiye finallerine katılma hakkı elde etmek. Öğretmenlerimiz Yetiş Kök'ü, Öner Kaya'yı ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ederim.'

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi