67 ülkede uygulanmakta olan Eco-School (Eko-Okul) Projesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, İngilizce öğretmeni Hasan Güneri ve Türkçe Öğretmeni Hazel Pehlivan Şahin koordinatörlüğünde uygulanan Eco-School (Eko-Okul) Projesini yürütüyor. Eko-Okullar Programı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibari ile 67 ülkede uygulanıyor. Eko-Okullar Programı kapsamında 52 bin 700'den fazla okula, 19 milyondan fazla öğrenciye ve 2 milyon öğretmene ulaşılmış.

Eko-Okullar Programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi verilmekte. Katılımcı yaklaşımıyla okuldaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi ediniyorlar, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Fatih Çakır başkanlığında Eko-Tim öğrencileriyle birlikte Kaymakamı Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ziyaret edildi. Toplantıda 8 B sınıfı öğrencisi Esra Yıldırım proje ile ilgili sunum yaptı.

Okul Müdürü Fatih Çakır, öğretmenler ve öğrenciler desteklerinden dolayı Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz'e okula ve projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi