Serikli bal üreticilerine devlet destekli şeker dağıtıldı.

Kıştan çıkan arıların, bal üretim mevsimine hazırlanmaları, hayatta kalabilmeleri ve beslenebilmeleri için ihtiyaçları olan şeker, devlet desteği ile yaklaşık yarı fiyatına Serikli bal üreticilerine dağıtıldı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen şeker dağıtım programında Serik’te bulunan 231 arı üreticisine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Serik Bal Üreticiler Birliği tarafından 747 çuval şeker dağıtımı yapıldı. Dağıtımda Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Serik Bal Üreticiler Birliği Başkanı Ecir Oğuz Alkan ve arı üreticileri hazır bulundu.

Bal üreticilerine tek tek şeker çuvallarını dağıtan Serik Bal Üreticiler Birliği Başkanı Ecir Oğuz Alkan yapılan çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi: “Serik Bal üreticiler birliği olarak 2022 Bahar desteği adı altında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz müracaat sonrasında arıcılarımıza kovan başı 2 kilo 300 gram şeker desteği belirlenmiştir.

Bu normal piyasa değerine göre yarı fiyatınadır. Serik’te toplam 231 arıcımıza 50’şer kiloluk 747 çuval şeker dağıttık. Şu anda nakliyesi dahil çuvalını 420 liradan veriyoruz. Şekerin normal piyasa değeri 800-850 lira civarındadır. Yarı yarıya arıcılarımızın avantajı var. Bu şeker dağıtımı Tarım ve Orman Bakanlığı desteklidir. Bu desteklerin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Arı üreticisi emekli öğretmen Bekir Ayrık ise; “Bal üretiyorum, şekerin piyasa değeri çok yüksek. Şeker desteğinden yararlanmak için geldik. Devletimiz sağ olsun, belirli bir fiyattan bize şeker verdi. Aldığımız bu şekerleri biz arılara vermezsek ne bal olur, ne de arı olur. Arıyı güçlendirmek ve beslemek için şeker veriyoruz. Arılarımız ölmesin diye. Yoksa bal olması için değil.” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi