Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, Sueno Otel görevlileri ile birlikte bitki çiçek dikimi yapıldı

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Sueno Otel proje ortaklığındaki çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri okul bahçesinde otelden gelen görevlilerle birlikte çiçek dikimi yaptılar.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yetkilileri yapılan çalışma ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; “Geleceğimizin fidanları çocuklarımızın bitki, doğa ve çevre sevgisini güçlendirmek, özgüvenlerini artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına günübirlik fide ve çiçek dikim etkinliğini proje ortağımız SUENO Otel yetkilileri ile gerçekleştirdik.

Çevre ve doğa bilincinin aşılandığı çocuklarımız ile okul bahçesinde çiçek ve bitki dikimi yapılarak toprakla buluşmaları sağlanmıştır. Ayrıca doğayı tanımaları, sevmeleri adına da saksılara kendileri çiçek dikimi yaparak hem eğlenmiş hem de bir bitkinin yetiştirilmesinin sorumluluğunu almışlardır.

Düzenlenen etkinlik sonucunda çocuklarımızın doğaya ve çevreye farklı bir gözle bakabilmeleri amaçlanmıştır.

Çocuklar doğanın bir parçasıdır ve doğa ile iç içe olmak çocuklara çok şey kazandırır. Bunun en büyük sebebi ise çocuğun doğadaki öğrenimlerine tüm bedenini ve duyularını katmasıdır. Çocuklar deneyerek öğrenirken hem daha çok zevk alırlar hem de daha kolay bir öğrenim gerçekleştirirler. Çocuğun öğrendiği şeyleri bir oyun sanması ve bu esnada öğrenmesi durumu hem eğitici hem de eğlendirici bir hale sokar. Bunun yanı sıra çocuğunuzla birlikte bir üretim aşamasına ortak olmak kişisel ilişkileriniz için de oldukça kaliteli bir aktivitedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili makalesinde bu durumdan “Çocuklar tarafından çeşitli bitkilerin yetiştirilmesi, çocukların yeni bilgiler kazanmasına, yeni ilgi alanlarının ortaya çıkmasına olanak sağlar' olarak bahsedilmiştir. Bu sebeplerle okullarda da sınıfta bitki yetiştirme aktivitelerimizi artırma kararı aldık.

Öğrencilerimizde bize geldiklerinde toprağa ekilmeyi bekleyen tohumlar gibiydiler. Toprak ananın bir tohumu beslediği, büyüttüğü gibi onlarda gelişip farkındalıkla büyüyorlar ve doğa dostu projelerde kendilerini gösteriyorlar. Eko okul projemizde baharın gelişini kutlamak ve doğa anaya sevgimizi sunmak için onu çiçeklerle buluşturduğumuz bu etkinlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz harika vakit geçirdiler.'

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi