Turizm rakamları açısından 2019 yılının rekorlar yılı olduğunu belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı; “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılından her anlamda olduğu gibi turizm açısından da çok ümitliyim' dedi

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, 15-18 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm sektör bileşenlerini kutlayan Kabadayı, turizm rakamları açısında ise 2023 yılının beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizdi.

“Antalya Dünya'nın Sayılı Turizm Şehirlerinden Birisidir'

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı 15-18 Nisan Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle ben de bir turizmci olarak hepimizin Turizm Haftasını kutluyorum. Turizm demek, farklı kültürleri farklı coğrafyaları farklı ülkeleri tanımak ve görmektir. Aynı zamanda bunları yaparken sadece gezmek değil eğlenmek dinlenmek, görgü ve kültürleri keşfetmektir.

Ülkemizin bacasız fabrikası olan bir turizm ülkesi olduğu için hepimizi şanslı addediyorum. Yaşamış olduğumuz şehir olarak ise Antalya Dünya'nın sayılı turizm şehirlerinden birisi olup, insanların dört mevsimi bir arada yaşayabileceği imkanlar sunmaktadır.

Ülkemiz gerek iş potansiyeli gerek döviz girdisi ile elimizde olan bu turizm değerlerine sahip çıkmak, bunu geliştirmek bizlerin öncelikli görevleri arasındadır.

2019 yılı 15 milyon 280 bin 763 ziyaretçi sayısı ile Antalya'mızın en iyi yılı olmuştur. Şu andaki turizmin gidişatını göz önünde bulundurursak; 2023 yılının bu rakamların üzerinde olması en büyük temennimizdir. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılından her anlamda olduğu gibi turizm açısından da çok umutluyum.'

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi