6 Nisan günü açıklanan ve 7 Nisan Cuma günü YSK'ya verilen MHP Antalya listesinde Mustafa Aksoy'un 3. Sırada yer alması, MHP tabanında, ülkücü camiada ve Antalya genelinde bir heyecan rüzgarı oluşturdu.

MHP Antalya Milletvekili Adayı olarak MHP listesine 3. Sıradan giren Mustafa Aksoy çalışmalarını iddialı bir şekilde sürdürüyor.

13 yaşından itibaren ülkücü camianın içerisinde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır MHP, Ülkü Ocakları kurumsal kimliğinde ve çizgisinde çalışmalarını sürdüren Aksoy, Seriklilerin, Antalyalıların ve Türkiye'nin çok iyi bildiği bir isim.

Toplum Yararına Çalışmalar Yapmış Sanatçı Duyarlılığına Sahip Bir İsim

Sadece siyasi geçmişiyle değil sanatçı kimliği ile de Avrupa'dan, Balkanlar'a, Orta Asya'ya ülkelerine ve Türkiye'nin her noktasına herkesin tanıdığı bir isim olan Aksoy hem MHP seçmeninde hem de diğer seçmenler nezdinde sevilen bir isim. Aksoy, ünlü sanatçılarla video klipleri, yurt içi, yurt dışı konserleri, söz yazarlığı, besteleri ile oluşan sanatçı kimliğine toplum yararına çalışmaları da eklemiş.

Milletvekili adayı Aksoy; çeşitli kurumların görme engellileri için yaptığı programları kapsamında geçmiş yıllarda görme engelliler için birçok kitabın seslendirilmesinin görevinde de yer almış.

Kamuoyunda Merakla Bekleniyor

Siyasi kimliği, sanatçı kimliği ve sosyal kimliği ile birlikte farklı bir portre çizen Aksoy'un 14 Mayıs akşamı TBMM'ye gidip gidemeyeceği ve gittiği taktirde Meclis'te nasıl bir imaj çizeceği Antalya kamuoyunda merakla bekleniyor.

Listeler belli olmadan önce de MHP'ni Antalya'dan 2023 yılında çıkarabileceği vekil sayısı hakkında farklı tahminler vardı. Ancak 6 Nisan günü açıklanan ve 7 Nisan Cuma günü YSK'ya verilen MHP Antalya listesinde Mustafa Aksoy'un 3. Sırada yer alması, MHP tabanında, ülkücü camiada ve Antalya genelinde Aksoy ve MHP lehine bir heyecan rüzgarı oluşturdu.

Fırtınalı Günlerde İl Başkanı Olmuştu

MHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy'un 2016 yılında MHP Antalya İl Başkanlığına atandığı dönem, partiden büyü kopuşların yaşandığı bir dönemdi. Aksoy o fırtınalı dönemde Antalya'da il merkezi ve ilçelerde parti yönetimin oluşturdu ve Antalya'da partiyi toparladı. 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine giren MHP'de Antalya İl Başkanlığı olarak 150 bin oy sayısı ve yüzde 10'u aşan bir oy oranı ile seçimlerden başarı ile çıktı.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi