15-21 Mayıs Gençlik Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de sportif etkinliklerle geçti.

Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda birçok faaliyet düzenlendi. 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Sentetik Futbol Sahası'nda 16 Mayıs 2023 tarihinde; penaltı atma ve top sektirme etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Caddesi-Cumhuriyet Meydanı'nda 17 Mayıs 2023 tarihinde; Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü, yapıldı.

Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu Salonu'nda 17 Mayıs 2023 tarihinde; küçükler, yıldızlar, gençler kategorisinde Masa Tenisi etkinliği gerçekleştirildi. Yine aynı yerde, 20 Mayıs 2023 tarihinde; gençler arası Okçuluk etkinliği yapıldı.

Penaltı atma, top sektirme, masa tenisi ve okçuluk etkinliklerinde dereceye giren sporculara ödüllerini; Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, futbol antrenörü Selim Oral, okçuluk antrenörü Cihangir Subaşı ve Spor Uzmanı Muhammet Sait Özcan ile beden eğitimi öğretmenleri verdiler.

Millet Bahçesi'nde Satranç Turnuvası

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Serik Satranç Turnuvası 19-20 Mayıs 2023 tarihlerinde Serik Millet Bahçesi Salonu'nda yapıldı. 90 sporcunun başvuru yaptığı Satranç turnuvasının açılışını Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ile Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Püseli yaptılar.

Serik Millet Bahçesi'nin açılışı sonrası yapılan ilk etkinlik olan Satranç Turnuvası'nda Serik Belediyesi tarafından sporculara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. İki gün boyunca 4 kategoride 5 tur süren turnuvada heyecan dolu maçların ardından 45 sporcunun tamamladığı turnuva sonunda yapılan ödül töreninde; dereceye giren sporculardan 1. olanlara tablet, 2.olanlara akıllı saat 3.olanlara kol saati ödülleri Serik Belediyesi tarafından temin edildi.

Satranç Turnuvasında dereceye girenlere ödülleri; Serik Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Abdullah Akgül, Serik Satranç İlçe Temsilcisi Serkan Çakır, Hakemler Mehmet Oral Ve Yasin Zengin tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen şunları söyledi; “15- 21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında görev yapan antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri, hakemler, Serik Belediyesi Kültür ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

Ayrıca Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporcularımıza tablet, akıllı saat, kol saati ödüllerini temin eden ve yiyecek/ içecek ikramında bulunan Serik Belediye Başkanı Sayın Enver Aputkan'a kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Amma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.'

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi