ALANYA Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde geri sayım başladı. 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri' temalı festivalde Yıldız Tilbe, Azerin, Tan Taşçı, Hadise, Arslanbek Sultanbekov sahneye çıkacak.

Alanya Belediyesi tarafından 21'incisi düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali bu yıl 2-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ülkemizin değerlerinin yanı sıra dünya genelinde var olan Türk kültürünün de tanıtılması için 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin bu yılki teması 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri' olarak belirlendi. Festivalin gelenekselleşen açılış organizasyonu 2 Haziran Cuma günü yine Yörük Göçü ve Festival Korteji ile saat 17.30'da anıt önünden başlayacak. Ardından İskele Şelale önünde saat 18.30'da İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sahneye çıkacak.

ARSLANBEK SULTANBEKOV, HADİSE, TAN TAŞÇI, AZERİN VE YILDIZ TİLBE

21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin açılış konserini 2 Haziran Cuma Belediye Sarayı arkasında kurulan dev sahnede saat 21.00'de Arslanbek Sultanbekov gerçekleştirecek. Ardından saat 22.00'de ise ünlü sanatçı Hadise sahneye çıkacak. 3 Haziran Cumartesi günü saat 22.00'de sahneye çıkacak olan Tan Taşçı, sevilen parçalarını Alanyalılar için seslendirecek. 4 Haziran Pazar akşamı ise kapanış konserlerini saat 21.00'de Azerin ve saat 22.00'de sahneye çıkacak olan Yıldız Tilbe verecek.

FESTİVALDE TÜRK DÜNYASININ ZENGİN KÜLTÜR MİRASI TANITILACAK

Festival kapsamında Türk kültür ve sanatına ait etkinlikler ve gastronomi, el sanatları, performans sanatları, edebiyat ve müzik gibi ögeler tanıtılacak. Uluslararası düzeyde kültürel paylaşımın güçlendirilmesi ve Türk dünyasının zengin kültürel mirasının geniş kitlelere duyurulması amaçlanıyor.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI'NA ÜYE ÜLKELER KATILACAK

Festivalin orta meydanına Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulacak büyük otağ çadırı ve onun etrafına yerleştirilecek 25'er metrekarelik 8 ayrı çadırla özel bir alan oluşturulacak. Bu alanda 'Türk Cumhuriyetleri' temasıyla Türk kültür mirasına ait ekinlikler geleneksel ve çağdaş yöntemler ziyaretçilere sunulacak. Bu çadırlar Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkeler (Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan) ve gözlemci statüsünde olan ülkelere (Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan) tahsis edilecek. Bu çadırlarda ülkeler kendi kültürlerine ait geleneksel el sanatlarını (resim, keçe, kumaş, kilim vs.) gastronomi ve mutfak kültürlerini tanıtacak.

FESTİVALE SERGİLERLE GÖRSEL ZENGİNLİK KAZANDIRILACAK

Orta meydan merkezde yer alan en büyük çadır ve etrafında ise 100. Yıl Hatıra Para Basımı, 'Türk Cumhuriyetleri Otağları Sergisi' (Orta meydan), 'Minyatür Atatürk Kıyafetleri Sergisi' (Orta meydan), 'Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Sergisi' (Orta meydan), 'Cumhuriyetin Arşivi Fotoğraf Sergisi' (Orta meydan), 'Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihteki Türk Devletleri ve Bayrakları Sergisi' (Orta meydan), 'Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihteki Türk Devletleri Pul Sergisi' (Orta meydan), 'Cumhuriyetin 100. Yılında Türk El Sanatlarından Esintiler' (Orta Meydan), 'Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi' (Rıhtım), 'Dünden Bugüne Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Alan Fotoğraflar Sergisi' (Rıhtım), 'Geleneksel El Sanatları Sergileri' (Rıhtım), 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser Cumhuriyet Sergisi' (Kızılkule), 'Amberin Sırları Sergisi' (Tarihi Sarnıç Yapıları) yer alarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

400'E YAKIN STANT ZİYARETÇİLERİ AĞIRLAYACAK

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında İskele'ye kurulacak 400'e yakın stant misafirlerini ağırlayacak. Gerek Türk dünyasının zengin kültür mirasının tanıtılacağı kültür- sanat stantları, gerekse Alanya yöresel lezzetlerinin tadımı ve tanıtımının yapılacağı yeme- içme stantları yine ziyaretçi akınına uğrayacak.

BAŞKAN YÜCEL'DEN FESTİVALE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 Haziran Cuma günü Yörük Göçü ile başlayacak ve 3 gün boyunca gündüz ve akşamları dolu dolu geçecek festivale tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yücel, "Bu yıl 21'incisini düzenleyeceğimiz Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde temamızı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı münasebetiyle Türk Cumhuriyetleri olarak belirledik. Hem İskele'de misafirlerimizi ağırlayacağımız 400'e yakın standımız ile hem de akşamları düzenleyeceğimiz konserlerle unutulmaz bir festival bizi bekliyor. Bütün vatandaşlarımızı kültür, sanat, gastronomi ve eğlence dolu festivalimize bekliyorum" dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi