GÜNDEM

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Serik’te tören düzenlendi.

Muhtarlar günü kutlama törenine Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, STK temsilcileri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldılar.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın yaptı.

Barçın konuşmasında şunları söyledi; “Bizlerin de içinde bulunduğu muhtarlık müessesesi 1829 yılından beri günümüze kendini yenilerek, çağın şartlarına ayak uydurarak gelmişti. Köklü geçmişiyle demokrasimizin ilk adımı, vatandaşımızın çaldığı ilk kapı, vatandaşlarımızın tüm sorunlarını paylaştığı bir kurum olmuştur.

Muhtarlarımız yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçası olmuşlardır. Muhtarlarımız bulunduğu mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte; bulundukları bölgelerde halk ile kurumlar arasında köprü olmuşlardır.

Vatandaşlarımızın sorunlarına ilk paylaştıkları kişiler muhtarlardır. Muhtarlarımız da bu noktada içinde bulundukları ve temsil ettikleri mahallelerdeki sorunları, devletimizin ilgili kurumlarına aktarmakta ve çözüm noktasında takip etmektedirler.

Bugün muhtarlarımızın yoğun katılımı bizler de memnun etmiştir hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ayaklarına sağlık diliyorum. Tüm muhtarlarıma görevlerinde başarılar diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe