Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “30 Haziran 2024 tarihinde kayseri ilinde Suriye uyruklu bir şahısın yine Suriye uyruklu bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine şüpheli şahıs güvenlik güçlerince yakalanarak hakkında adli işlem başlatılmıştır.

1 Temmuz 2024 tarihinde ilçemizde bu olayı ve bayrağımıza yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek maksadıyla çeşitli gruplar bir araya gelerek tepkilerini göstermiş, yine suç işleyen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

III. Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor III. Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

İlçemiz genelinde 02 Temmuz 2024 tarihinde Serik kaymakamımız başkanlığında tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantı sonucunda ortak irade ile

İlçemizde dün gece saatlerinde yaşadığımız bu olayın devamı niteliğinde provakatif hale dönüşebilecek olayları engellemek maksadıyla, tüm vatandaşlarımızı sağduyu ile hareket etmeye, kışkırtıcı eylem ve davranışlardan uzak durmaya, ilçemizin huzuru için mücadele eden güvenlik güçlerimize destek olmaya davet ediyoruz. İlçemizin huzurunu, asayiş ve kamu düzenini hiç bir kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğimizin tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyoruz.

Yukarıda alınan kararların aşağıda ismi yazılı kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları tarafından ortak iradeyle alındığını kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Ortak bildiriye katılan kurum temsilcileri şöyle; Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Opr. Dr. Kadir Kumbul, Serik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan, Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, Serik İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Aktürk, Ak Parti İlçe Başkan Yrd. Ümit Ünal ve Ali Ay, CHP İlçe Başkanı F. Şeref Çimen, MHP İlçe Başkanı Osman Üstünmert, İyi Parti İlçe Başkanı Erhan Uzun, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Güzel, Semt Pazarcılar Ve Tuhafiyeciler Başkanı Mevlüt Akıllı, Serik ve Çevresi Esnaf Ve Kefalet Koop. Başkanı Ali Gülaydın, Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Sedat Karagöz.

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK