Pamuk alım ve pamuk toplama ücretleri ile ilgili bilgi veren ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz şunları paylaştı; “ANTBİRLİK olarak Dünyada ve Türkiye’de genel fiyatlarının olumsuz olmasına rağmen özellikle pamuk borsa fiyatlarının da düşük olmasına rağmen Antalya bölgesinde bütün riskleri alarak kilogram pamuk alım ortalama fiyatını 28 TL ve 1 dönüm pamuk toplama ücretini 1.250 TL. olarak belirledik.

1 600X600-2

Amacımız çiftçinin, üreticinin pamuk üretiminden vazgeçmesinin önüne geçmek. Dünya ve Türkiye de yaşanan ekonomik krizlerin etkisiyle fiyatların düşük olmasına rağmen çiftçimizin yanında olmaya her fırsatta devam ederek tüm riskleri alarak 28 TL gibi rekor bir fiyat kararı aldık.

Her ülke ürettiği kadar vardır ve rekabet edebilir. Türkiye olarak çiftçimizi desteklemeye devam edersek ve uluslararası alanda çiftçimizin rekabet gücünü artırabilirsek daha güçlü bir ülke oluruz. Bu bilinçle çiftçimizin pamuğunu, kilosu 28 TL’den almaya karar verdik.”

Serikspor’dan Ziyaretler Serikspor’dan Ziyaretler

Dünya genelinde yaşanan ekonomik daralmanın ve pamuğa olan ilginin azalmasının fiyatları düşürdüğünü anımsatan Yavuz; “ANTBİRLİK olarak bazen risk alarak çiftçimizi destekliyoruz. Pamuk fiyatlarını belirlerken de çok sayıda unsuru değerlendirdik. Amacımız çiftçinin üretimden vazgeçmesinin önüne geçmek ve pamuğun hak ettiği değeri vermek” dedi.

Haber Merkezi

7 800X533-5Tablo 800X544

Editör: OSMAN TÜRK