SİYASET

Recep Savaş: “MHP’den Aday Adayıyım”

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından istifa eden Recep Savaş, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı olduğunu açıkladı. Savaş bu hafta Ankara’da aday adaylığı müracaatını yapacak.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından istifa eden Recep Savaş, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı olduğunu açıkladı. Savaş bu hafta Ankara’da aday adaylığı müracaatını yapacak.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, 31 Mart 202 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Serik Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatı yapacağı için Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Denetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile istifasını açıkladı.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Serik Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Savaş adaylık müracaatını da bu hafta içerinde Ankara’da MHP Genel Merkezi’nde yapacağını ifade etti.

 

“Aday Adaylığı Müracaatımı Yapacağım”

Recep savaş açıklamalarında şunları söyledi; “Bugün burada sizlere 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, ‘Bizim de var bir hayalimiz, Serik bizim hayalimiz’ diye çıktığımız yolculukta kanunun gerekliliği icabı bir karar verme noktasındayız. Onun için 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Denetim Kurulu üyeliği olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayım.

Bundan sonraki alacağımız kararı bugüne kadar herkes merak etti. Niye parti yok, niye şöyle yok, niye böyle yok diye olaylar oldu. Ben her zaman bir konuya çok dikkat ettim. Görevde bulunduğum müddetçe görev yaptığım esnaf odası başkanlığına siyaseti bulaştırmamayı şiar edindim kendime. Onun için görevdeyken hiçbir parti ismi zikretmedim. Ama görevim bittiği için nasip olursa Milliyetçi Hareket Partisi'nden 31 Mart 2024 Yerel seçimleri için aday adaylığı müracaatımı yapacağım.

 

“Serik’e Hizmet Bizim Hayalimiz”

“Bugüne kadar bu yolculuğumuzda, muhtarlıktan olsun, esnaf odalarında yönetimden olsun, başkanlıktan olsun, yaklaşık 20 Yıllık bir sürecimiz oldu. Bu sürecin sonunda insan hayatında karar alması gereken bazı dönüm noktaları vardır. Biz nasıl 2014 yılında Esnaf Ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulundan istifa edip de Esnaf Odası Başkanlığı adaylığına karar aldıysak nasıl 2019 yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığını bırakma kararı aldıysak bugün de bu görevleri bırakma kararı alıp yerelde hayalimiz olan Serik’e hizmette bizim de bir hayalimiz olan yerel idarede Serik Belediye Başkanlığına aday adayı olacağız. Mevlam bugüne kadar nasıl sizler, herkes yardımcı oldunuz. Her zaman yanımızda oldunuz. Bizleri desteklediniz. Bu aldığımız kararda da Rabbim utandırmasın. Bize Mevlam bu görevleri küçük yaşta tevdi etti. Bütün görevlerde bulunduk.”

“Aldığım Karardan Hiçbir Zaman Pişmanlık Duymadım”

“Her zaman dediğim gibi hiçbir aldığım karardan hiçbir zaman pişmanlık duymadım. En kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir şiarıyla yürüdüm. Bizde, esnaf odası yönetiminde takım arkadaşlığı vardır. Yani ben oradan gittikten sonra hangi arkadaşım görev alsa bu görevi layıkıyla yerine getirir.

Serikli vatandaşlarımız nasıl bizlere muhtarlıkta güvendiyse Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığında bu yükü bu görevi verdi, biz de nasıl mahcup etmediysek, bundan sonraki süreçte de hazırız, donanımlıyız.

Hiçbir şekilde ilçe halkımızı mağdur edecek, karamsarlığa uğratacak hiçbir oluşumun, yapılaşmanın verilecek kararın içinde olmadan Serik’i hak ettiği yerlere, Serik’in hayali olan yerlere hak ettiği hizmeti almasına, özlediği huzura kavuşmasına, Serik’e taş üstüne taş koyacağımdan hizmet edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”

 

“Her Veda Bir Başlangıçtır”

“Bu süreçte benim kırdığım, üzdüğüm varsa, hakkı olan varsa benden yana herkese hakkım helal olsun. Bizlere de haklarını helal etsinler. Bundan sonraki süreçte Serikli vatandaşlarımızla, esnaflarımızla birlikte hep birlikte yerele yürüyeceğiz inşallah. Adaylık bize tevdi edilirse onun için de bu bir veda değil. Her veda bir başlangıçtır. Onun için de bizim bir hayalimiz var. Bu hayalimizin arkasından diyoruz ki vedalar böyle bir şey. Her vedanın bir başlangıç olduğunun bilinmesini istiyorum. Yeni yürüyeceğimiz yolda Allah hepimiz sizlerle birlikte yar ve yardımcımız olsun diyorum.”

 

 “Esnaf Gözüyle Bakılmadığı Her Yerde Serik Zarar Görmüştür”

“Başkan bu sefer esnaftan olsun sloganı ile yola çıktım. Ben bunu yıllardır etüt ettim. Ticari anlamda alınan kararlarda esnaf gözüyle bakılmadığı her yerde Serik, yarar görmemiştir, zarar görmüştür. Bugün esnaf deyip geçmeyelim, turizminden, çarşı merkezine kadar, taşımacısından, pazarcısına kadar Serik’in döngüsü esnafla dönüyor. Bizim kimseye bir ön yargımız yok. Biz bu eksiklikleri gördüğümüz için o makamlara oturan insanın artık şöyle Serik’e bir esnaf gözüyle bakması gerektiğini düşünüyoruz.

Esnaf halkın arasında, esnaf olarak hele biz temsilciler her an her yerdeyiz. Halkın duygularını biliyoruz. Esnaf en iyi ulaşılan bir insan olduğu için öyle bir slogan ürettik. Bunu üretmemizdeki en büyük maksadımız geçen 3 aylık sürece siyaset katmak istemedik.  Ama bundan sonraki süreçte, çalışmalarımızda müracaat edeceğimiz parti logosunu ve ismiyle; Milliyetçi Hareket Partisi aday adayı olarak devam edeceğiz.”

 

“Siyaset Risk Alma Sanatıdır”

“Nasip olursa bugün il başkanlığını ziyaretim var. Bu hafta içerisinde de MHP Genel Merkezi’nde müracaatımı yapacağım. Siyaset risk alma sanatıdır. Bu riski alanlar zaten bir yere gelmiştir. Biz de o riski alacağız. Biz her zaman bir şey söyledik. En iyi görüşmelerimiz en iyi irtibatlarımız MHP ile oldu. Bize de en iyi uyan siyasi görüş, Cumhur İttifakı içerisinde en son tahlilde o kararı verdik. Burada diyeceksiniz ki ittifak AK Parti'den, MHP'de mi kalacak? Şimdi AK Parti'de de 11 tane birbirinden değerli arkadaşımız var. Yani oraya verilse de onun birisi olacak Milliyetçi Hareket Partisi'ne verilse de oradan birisi olacak. Her arkadaşımı yani bu Cumhuriyet Halk Partisi'nde de aynı. Öbür partilerde de aynı. Biz de bütün arkadaşlarımız nasıl risk aldıysa biz de o riski aldık. Rabbim utandırmasın.”

“MHP’ye verilme zamanının geldiğini düşünüyorum”

“Ben umutluyum. Serik iki dönemdir. AK Parti'de. Milliyetçi Hareket Partisi'ne bu sürecin verilme zamanının geldiğini düşünüyorum. Ona inananlardanım. Ama her zaman siyasette bir risk var mıdır vardır biz de o riski aldık. Oradan Cumhur İttifakı içerisinde daha iyi hizmet edeceğimi düşündüğüm için esnafıma, Serik halkına daha faydalı olacağımı düşündüğüm için böyle bir karar aldım.”

“MHP’den Başka Bir Yerden Aday Çıkmayı Düşünmüyorum”

Aday gösterilmemem halinde onun da net kararını aldım. Hiç başka bir yerden aday çıkmayı düşünmüyorum. Bir partiye üye olacağız. Bir partiyle yürüyeceğiz. O saatten sonra partimiz ne karar alırsa ona uymak zorundayız. Çünkü o zaman şahsilikten çıkıyor. Bir ekip, bir siyasi parti kimliğine bürünüyoruz. Parti ne karar alınırsa biz onların yanında oluruz. Allah nasip ederse Milliyetçi Hareket Partisi'nin içinde onların aldığı kararla yola devam edeceğiz.”

“Eğer Hayaline, Sevdana Yürüyeceksen Bir Karar Almak Zorundasın.”

 “İstifam nedeniyle tabii duygu doluyuz. Ama bu bugün olmasa her şeyin yarın da olsa bir sonu vardır. Bazıları seçim kaybeder gider ama biz yerelde çünkü kanun geçen dönem bizim göreve dönüş hakkımız vardı. Yargıtay'ın verdiği bir kararla bu hak alındı. Kanunu düzenleme de yeniden yapılmadığı için bizim de bir sevdamız yani bu istifa mecbur olmak zorunda. Eğer hayaline sevdana yürüyeceksen kavuşacaksan böyle bir karar almak zorundasın. Duygu doluyuz. Emeğimiz var. 4 burada yönetimde kaldım. 6 sene de başkanlık yaptım. 10 senedir esnaf ve sanatkarlar odaları idaresinin içerisindeyim.”

“Vedaların Bir Burukluğu Olur”

“Herkesin hayali bize Mevlam buraları en küçük yaşlarda muhtarlıktan beri nasip etti. Biz şükrediyoruz. Biz kendimizi alıştırdık. Olmazsa kaybedeceğimiz hiçbir şey yok. Sağlığımız yerinde olduktan sonra ben çünkü bu işleri yaparken ticari hayatımdan da hiçbir türlü düzenimi bozmadım. Ticari hayatım, esnaflığım, hepsi devam ediyor. Orada devam edeceğiz artık. Bundan sonraki idareci arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Tabii vedaların bir burukluğu olur. Biz de o burukluk içerisindeyiz. Ben elimden geldiği kadar 24 saat esasına dayalı esnaflarıma, mahalle halkıma hizmet etmeye çalıştım bu süreçte.”

“Son Nefesime Kadar Mücadele Edeceğim”

Bundan sonra da eğer Serik Cumhur İttifakı içinde, Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilirse ben de aday gösterilirsem nasıl önceki görevlerimde 24 saat esasına göre çalıştıysam bundan sonra da orada 24 saat esasına göre çalışacağım. Bu millete bu vatandaşlara ilçemizin hak ettiği yere gelmesi için son neferime son nefesime kadar mücadele edeceğim.”

Haber: Osman Türkçe