GÜNDEM

Sağlık Söyleşisi Düzenlendi

Serik Belediyesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında sağlık söyleşisi düzenlendi.

Serik Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle "Kontrollerimi Yapıyorum, Kanserden Korkmuyorum" başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Etkinlik, 9 Mart Parkı içerisinde yer alan ve geçen ay faaliyete geçen Serik Belediyesi Kadınlar Lokali'nde gerçekleştirildi.

“Erken Teşhis Çok Önemli”

Kadın sağlığı ve meme kanseri konusunda önemli bilgilerin verildiği söyleşide, Prof. Dr. Özer İlkgül, meme kanseri konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, meme sağlığı, erken teşhisinin önemi ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durdu.

Meme kanserinin en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten İlkgül, hayat boyu sekiz kadından birinin meme kanserine yakalanma riski taşıdığına dikkat çekti. Kadınlara, düzenli kontrollerin yapılması gerektiğini vurgulayan İlkgül, erken teşhis sayesinde tedavide büyük başarı elde edildiğini ifade etti.

Kumbul: “Toplum Sağlığının Korunması Açısından Bu Tür Etkinlikler Çok Önemli”

Etkinlik hakkında konuşan Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, toplum sağlığının korunması açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Kendim de doktor olduğum için bu tür konularda oldukça hassasım. Amacımız, organize ettiğimiz bu söyleşi ile kadın vatandaşlarımızın meme kanseri konusunda daha dikkatli ve bilgili sahibi olmalarını sağlamak. Bu önemli sunum ve işbirliği için Anatolia Hospital ve meslektaşım Prof. Dr. Sayın Özer İlkgül'e teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik sonunda Serikli kadınlar, kendileri için düzenlenen bu anlamlı ve bilgilendirici söyleşiden dolayı Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul'a ve Prof. Dr. Özer İlkgül'e teşekkür ettiler.

Haber Merkezi