KONYAALTI Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Mayıs'ta 20 yıllığına işletme hakkını kazandığı Sarısu Mesire Alanı ihalesini iptal etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek karara tepki gösterirken, iptal kararına karşı dava açılacağı belirtildi. Bayram tatili boyunca belediye ekiplerinin alanda çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.

Emniyette Yeni Atamalar Emniyette Yeni Atamalar

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü'nce 17 Mayıs tarihindeki Sarısu Konaklamasız Orman Parkının işletme hakkının 20 yıllığına kiraya verilmesi ihalesine tek katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıllık 12 milyon 400 bin TL bedelle ihaleyi kazandı. Ancak önceki gün Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü'nden Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen resmi yazıda, ihalenin iptal edildiği bildirildi. İptal yazısında, ihalede muhammen bedel üzerinde fiyat teklif edilmiş ise de amacın azami gelir elde etmek olduğu, tek isteklinin katılımı, yeterli rekabetin sağlanmaması gibi gerekçeler gösterildi.

BAŞKAN BÖCEK'TEN KAMUOYUNA DUYURU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iptal kararı üzerine sosyal medya hesaplarından 'kamuoyuna duyuru' başlıklı bir açıklamada bulundu. Böcek, 2006 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Sarısu Mesire Alanı 29 yıllığına Orman Genel Müdürlüğü'nden kiralanmış olmasına rağmen Nisan 2016'da bölgeyi 'tip c'den 'tip d'ye çevirmek için süresi bitmeden sözleşmenin iptal edildiğini, bu iptal öncesinde 15 milyon 340 bin TL yatırım yapıldığı için de dava açtıklarını hatırlattı.

İHALEYİ KAZANIP, DAVADAN ÇEKİLMİŞLER

Dava devam ederken Orman Genel Müdürlüğü'nün 12 milyon 340 bin TL bedelle yeniden ihaleye çıktığını belirten Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ihaleye girerek 12 milyon 400 bin TL'ye ihaleyi kazandık. İhaleyi aldığımız için sorunun çözüldüğü belirtilerek davayı geri çekmemiz istendi, kamu ve halkın yararı için davadan çekildik. Bugün ise kazandığımız söz konusu ihale, gerekli rekabet koşulu oluşmadığı bahanesiyle iptal edildi. Sarısu Mesire Alanı'nı siyasete alet eden, halkın hakkı olan bu çok değerli alanı, ihale bedelinden fazla bir ücretle kazanmamıza rağmen ihale iptaliyle halkın elinden alan, ihaleyi aldığımız için kazanacağımız davadan çekilmemizi talep ederek halka adeta tuzak kuran bu zihniyeti kınıyorum. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirterek, Sarısu Mesire Alanı'nın gerçek sahibi olan halkımıza bu haksız durumu saygılarımızla bildiriyoruz" dedi.

BAYRAMDA HİZMET DEVAM EDECEK

Bayram tatili öncesinde açıklanan iptal kararı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cem Oğuz da basın açıklaması yaptı. Kazandıkları ihaleyi iptal eden kararın iptali için dava açılacağını belirten Oğuz, iptal kararından bir an evvel vazgeçilmesini istedi. Sarısu Mesire Alanı'nın bayram öncesi Antalya halkı ve binlerce insanın ziyaret edeceği, denizden ve ormanlık alandan yararlanıp, vakit geçireceği önemli bir alan olduğunu belirten Oğuz, ihaleyi muhammen bedelin üzerinde bir teklifte Büyükşehir Belediyesi'nin kazandığını ve yaklaşık 1 ay sonra verilen iptal kararının hukuka aykırı olduğunu söyledi. 2016'dan bu yana belediye olarak halka ücretsiz hizmet verdiklerini anlatan Cem Oğuz, şöyle dedi: “Vermeye de devam ediyoruz. Özellikle plajlar Antalya halkının çok yoğun kullanıldığı yaz dönemlerindeki alanlardır. Kadınlar Plajı Türkiye'ye örnek olabilecek bir alan ve kadınlarımız tarafından ücretsiz kullanılmaktadır. Yine yeşil alan, orman alanı halkımızın piknik ve mesire alanı olarak kullandığı çok güzel bir alandır. 100 tane tuvaletimiz, 31 tane soyunma kabini ve duş ünitelerimiz, güvenlik, zabıta hizmetleri, yeşil alanların bakımı, binlerce insanın ziyaret ettiği bir alandaki atık yönetimi, çöplerin toplanması rutin olarak büyükşehir belediyemiz tarafından bugüne kadar başarıyla yapılmaktadır. 50'nin üzerinde personelimiz burada hizmet vermektedir. Özetle Kurban Bayramının tam arifesinde ihalenin iptal edilme kararıyla 10 günlük bu tatil süresince binlerce insanın geldiği, ziyaret ettiği, piknik alanlarını ve plajları kullanan insanların mağdur edilmemesi adına başkanımızın verdiği talimatla bayram süresince tüm ünitelerin, bakımı, onarımı, çöp hizmetleri Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Sarısu alanı halkındır. Halkın kalacaktır. Bir an önce usulsüz, mevzuatlara aykırı bir şekilde ihaleyi iptal eden Orman Bölge Müdürlüğü'nün de bu karardan vazgeçmesini kamuoyuyla paylaşırız." DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN