GÜNDEM

Serik Projeleri Bekliyor

Vatandaşlar Ak Parti’nin Antalya’daki en etkili ismi olarak gösterilen Dışişleri eski Bakanı Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun ulaşım ile ilgili sözlerinin bir an önce hayat geçirilerek uzun süredir sabırsızlıkla beklenen projelerin başlamasını ve bir an önce bitirilmesini bekliyorlar.

Serikli vatandaşlar ve Antalya-Serik-Alanya hattını kullanan bölge halkı bir an önce verilen sözlerin yerine getirilerek D 400 Karayolu’ndaki genişletme çalışmalarının, katlı köprülü kavşak ve otoban projelerinin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.

Uzun yıllardır ihmal edilen, sürekli gündem getirilmesine rağmen hayata geçirilemeyen Serik’in, D 400 Karayolu, doğu ve batı bağlantıları ve çevre yolları ile ilgili olarak; Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun son 1 aydaki sözleri Serik’te yaşayan ve Antalya bölgesinde bu yolları kullanan vatandaşlara umut oldu.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu Eylül ayında yaptığı Serik ziyaretinde Boğazkent Mahallesi’nde STK temsilcileri, vatandaşlar ve balıkçı esnafı ile bir araya gelmişti.

‘Otoban İnşaatı 2025 Yıllı Mart Ayında Başlayacak’

Çavuşoğlu bu buluşmada vatandaşların ulaşım konusundaki sıkıntılarına değinerek; “Yıllardır hep birlikte konuştuğumuz bazı projeler vardı. Artık bu projelerde de sona doğru geldik. Bunların en önemlisi Alanya-Antalya otobanıydı. Şu an itibariyle proje Serik ilçemizden başlayıp Alanya'nın girişine kadar devam edecek. İhaleyi yaptık yüklenici şirket şantiyesini kurmaya başladı. En geç Mart ayında Alanya-Antalya Otobanı inşaat çalışmaları başlamış olacak. Hep beraber yakından takip ediyoruz.” demişti.

‘D 400 Trafiği Rahatlayacak’

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu D 400 Karayolu ile ilgili olarak ise şunları vaat etmişti; “Diğer taraftan D 400 yolu üzerindeki trafiği rahatlatmak için de yol üzerinde genişletme çalışmaları, yine kavşak düzenlemeleri, kavşaklarda, sağa sola çıkışlarla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bana göre bazı ışıklı kavşakların da kapatılması gerekiyor. Yani Antalya'dan Alanya'ya kadar 70 küsur tane ışıklı kavşak var. Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor. Sizler, bizler kullanıyoruz, tarım ürünleri taşıyoruz bu yolu da rahatlatacağız.”

‘Sanayi Kavşağı İnşaatı Kasım’da Başlıyor’

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu 13 Ekim Pazar günü yapılan AK Parti Serik İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada da aynı vaatlerin altını çizerek şunları söylemişti; “Antalya Alanya otoban yolunun bütün bağlantı yollarını da yapacağız. Boğazkent dediğimiz Sanayi Kavşağına da köprülü kavşak yapıyoruz. İhalesini yaptık Kasım ayında inşaatına başlıyoruz. Kavşak yapımı süresince biraz trafik yoğunluğu olacak hep birlikte bu yoğunluğa katlanacağız ve bittiğinde trafik sorunu inşallah ortadan kalkacak.”

Vatandaşlar Ak Parti’nin Antalya’daki en etkili ismi olarak gösterilen Dışişleri eski Bakanı Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu sözlerinin bir an önce hayat geçirilerek uzun süredir sabırsızlıkla beklenen ulaşım projelinin bitirilmesini talep ediyorlar.

Haber: Osman Türkçe