GÜNDEM

Serik'e Rekor Bütçe

Serik Belediyesi’nin oy birliği ile kabul edilen 2 Milyar TL.’lik 2025 yılı bütçesi rekor olarak tarihe geçti.

Serik Belediye Meclisi Ekim ayı ek meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul başkanlığında yapılan Serik Belediye Meclisi Ekim ayı ek meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü.

1 Ekim Salı günü yapılan Ekim ayı meclis toplantısı sonunda komisyona havale edilen 9 madde için Ekim ayı ek meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Serik Belediyesinin 2025 yılı tahmini bütçesini 2 Milyar TL. olarak belirledi. Mecliste komisyona gelen ek maddeler oy birliği ile kabul edildi. Bugüne kadar yapılan Serik Belediye bütçelerini en yükseği olan 2 Milyar TL.’lik bütçe rekor bütçe olma özelliğini de taşıyor.

Serik Belediyesi’nin 2025-2029 Mali Yılı Stratejik Planı, 2025 Mali Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi de oy birliği ile kabul edildi.

Kökez Mahallesi’nde bulunan; eski Cuma Pazarı olarak bilinen, kapalı pazar yeri olarak yapılan ve Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne eğitim amaçlı tahsis edilen alanın 25 yıllık tahsisi iptal edildi.

Kadriye ve Belek Mahallelerinde bulunan belediyeye ait taşınmazların 5 yıllığına ihaleyle yoluyla kiraya verilmesi mecliste oy birliğiyle onaylandı.

Meclis toplantısı sonrası Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, Ekim ayı meclis toplantısının Serik Belediyesine ve Serik ilçesine hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, meclis üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe