Serik Tuzcuoğlu camiinde vatandaşlara yapılan ikramına ardından başlayan demokrasi yürüyüşü Çınaraltı meydanında hazırlanan program alanında sona erdi.

Tur Midibüsü Devrildi: 1 Ölü Tur Midibüsü Devrildi: 1 Ölü

Programa Kaymakam Dr. Cemal Şahin, Belediye Başkan V. Mehmet Balık, Cumhuriyet Başsavcısı V. Baki Furkan Dinç, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Duman, AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, MHP Serik ilçe Başkanı Osman Üstünmet, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çınaraltı meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Kaymakam Şahin, şehitlere rahmet, gazilere şükran, minnet ve şifalar diledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hafta boyunca bir takım etkinlikler yapıldığını belirten Şahin, sportif ve sanatsal faaliyetleri  bu hafta boyunca icra eden herkese teşekkür etti

Şahin şunları söyledi; “Hepimiz o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Üzerinden sekiz yıl geçmiş. Her ilimizde, her ilçemizde o gece çok uzun sürdü. Bir türlü bitmek bilmedi. Türk milleti tarihinde birçok karanlık olaya şahit olmuştur. Anadolu'dan girdiği 1071 yılı Malazgirt’ten Çanakkale'ye Kurtuluş Savaşı'na, oradan birçok sıkıntılı olaya ve sonunda da 15 Temmuz'da birçok olaya şahit olmuştur. Bu millet her şeyin üstesinden gelmeyi de bilmiştir. Dış mihraklar Türk milletiyle kimsenin kolay kolay baş edemeyeceğini gördüler. Ben gerçekten milletimizin kahramanca duruşuyla, cesaretiyle gurur duyuyorum. O hain darbe girişimini bu millet birliğiyle beraberliğiyle yok etmiştir. Bu milletin geleceğine, milletimizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin kalkınmasına kurulan o tuzaklara karşı millet hep beraber mücadele ruhuyla bu kalkışmayı, darbe girişimini boşa çıkarmıştır. Memleketimizin geleceğini o gün, o gece insanlar uçurumun kenarından çekip aldılar. İstiklal marşımız yazılırken şairimizin bir duası vardı. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Ben de diyorum ki Allah bu millete bir daha öyle bir gece yaşatmasın. Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, ilelebet yaşasın diyorum.”

Belediye Başkan V. Mehmet Balık ise, 15 Temmuz’un bir milletin ülkesine, devletine, Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıktığı bir gün olduğunu söyledi.

Aziz milletin bir kez daha Vatana olan sevgisini meydanlarda şehit ve gazi olarak gösterdiklerini belirten Balık; “Milletimiz hakimiyetin milletin olduğunu tüm dünyaya hatırlatmış ve söz konusu vatan ise gerisi teferruattır demiştir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutan bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. 15 Temmuz bize şu hakikatı bir kez daha göstermiştir. Bu millet asil bir millettir. Bu millet cesur bir millettir. Bu millet esaret altına girme tehlikesi gördüğü anda hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir.” dedi.

Tören, Kuran tilavetinin ve şiirlerin okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabının dinlenmesi, sinevizyon gösterileri, ilçe müftüsü İbrahim Köksal tarafından yaptırılan duanın yaptırılmasının ardından Merkez Camii'nden sela okunmasıyla sona erdi.

Haber: Osman TürkçeWhatsapp Image 2024 07 16 At 12.23.33 (1) 800X533Whatsapp Image 2024 07 16 At 12.23.35 800X533

Editör: OSMAN TÜRK