Serik Sosyal Hizmet Merkezi, otel personellerine ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’  ilkesi ile seminer çalışmalarına başladı. 

Serik Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, turizm sezonunun açılması ile birlikte, otellerin Eğitim ve İnsan Kaynakları birimlerinden gelen talepler doğrultusunda ‘Kadın, Aile ve Çocuk’  temalı eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Meral Yılmaz Konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Yoğun başlayan turizm sezonu ile birlikte, Belek, Boğazkent ve Kadriye mahallelerimizde bulunan otellerimize tatil ve diğer sebeplerle rezervasyon yaparak gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile birlikte;  ailelere, kadınlara ve çocuklarımıza, yaşlı ve engelli bireylere en doğru ve bilinçli yaklaşımın yapılmasının hem ülkemizin ve Antalya’mızın doğru ve itibarlı tanıtımı hem de aile mefhumunun öneminin üzerinde durulması gerektiğinin bilincinde olan otellerimiz, Sosyal Hizmet Merkezi’mizden seminer talep etmişlerdir. Biz de asli görevimiz olarak bu çağrıya kayıtsız kalmayarak ilgili personelimizi görevlendirdik.

Eğitim Konuları

Sosyal Çalışmacımız Merve Akdoğan ve Psikoloğumuz Esra Şimşek tarafından turizm çalışanlarına şu konularda eğitim verilmiştir:

Kadına Yönelik Şiddetin Nedenleri

Doğru ebeveynlik yaklaşımları

Kadına Yönelik Şiddetin Tanımlarının, Türlerinin ve Yaygınlığının Anlaşılması

Kadına Yönelik Şiddetin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkilerinin Anlaşılması

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konusunda Uluslararası ve Ulusal Mevzuat

Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Hizmet Veren Kurum ve Kuruluşlar ,KADES uygulaması,

5395 Sayılı Kanun Kapsamında Çocuk Koruyucu ve Destekleyici Tedbirler

ODES, Mobil Çocuk ve Çocuklar Güvende Projeleri

Koruyucu Aile Hizmeti ve Evlat Edinme Hizmeti Hakkında Bilgilendirme

Sosyal Hizmet Merkezlerinin çalışma alanları(Engelli, yaşlı vb.)

Çocuklarda İstismar ve İhmal durumlarında farkındalık ve ilgili kurumların çalışmaları.”

'TOBB Genel Kurulunda Üyelerimizin Taleplerini Dile Getirdik' 'TOBB Genel Kurulunda Üyelerimizin Taleplerini Dile Getirdik'

Haber: Osman Türkçe

Meral (4)Meral (1)Meral (2)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN