TBMM'de grubu bulunan ya da bulunmayan siyasi partilerin il ve ilçelerinde teşkilat yapılanmaları vardır. Serik'te de birçok partinin ilçe başkanı ve teşkilatları mevcut. 

TBMM'nin 30 Temmuz Salı gününden itibaren 1 Ekim’e kadar tatile girmesi sonrası Ağustos ayı başı itibariyle milletvekilleri illerine dağıldı ve çalışmalara başladı. 

Aranan 152 Şüpheli Yakalandı Aranan 152 Şüpheli Yakalandı

Bu kapsamda Serik'e baktığımız zaman 1 Ağustos’tan bugüne 1 Ekim’i geçen yaklaşık 2 aylık sürede özellikle bir parti ilçe başkanı ve teşkilatı çalışmaları ile ön plana çıktığının hakkını teslim etmemiz gerekiyor. 

AK Parti Serik İlçesi Başkanı Ahmet Söker ve ekibi AK Parti'nin geleneksel yapısına uygun bir şekilde Serik’in 66 mahallesini tamamen dolaştı. Sanırım bazı mahallere neredeyse 2-3 kez gittikleri olduğunu tahmin ediyorum. 

Yiğidi Öldü Hakkını Ver

31 Mart 2024 yerel seçimlerine Antalya'nın tamamen ‘kırmızıya’ boyandığı bir haritayı göz önüne alırsak AK Parti neredeyse Antalya'nın tamamını (nüfus olarak 2 küçük ilçe) dışında kaybetti. 

Birçok ilçede olduğu gibi Serik’te de Ak Parti seçimi farklı kaybetti. AK Parti Serik Teşkilatı seçimden sonra toparlanma sürecini ve çalışmaları geçtikten sonra 1 Ağustos itibariyle ilçe başkanı ve ekibi Ak Parti’nin Antalya milletvekillerini sırayla Serik’e getirdi. Söker ve ekibi belli bir program çerçevesinde bütün milletvekillerini bütün mahallelerde vatandaşlarla buluşturdu ve bütün bu çalışmaları mutat bir şekilde basın ile paylaştı.

Başkan Ahmet Söker ve ekibinin çalışmalarını, çalışma yöntemlerini, beğenirsiniz beğenmezsiniz, eleştirirseniz eleştirmezseniz bunlar tamamen farklı konular. ‘Yiğidi öldür hakkını ver demiş Türk atasözü.

Ancak seçim yenilgisinin hemen ardından geçen süreyi değerlendirip Serik’in 66 Mahallesi'nde vatandaşların ayağına gidip, bütün Seriklilerle tek tek görüşüp, sorunlarını, şikayetlerini, eleştirilerini dinleyen bir Ak Parti Serik var. Bunu göz ardı etmek haksızlık olur.

AK Parti’nin Sahayı Egemen Olmaya Başlamış Görüntüsü Var

Başkan Söker’in milletvekillerini, yöneticileri, yetkilileri 66 mahaldeki vatandaşların ayağına kadar götürüp onları şikayetlerini, dertlerini dinletmesi siyaset açısından bence gereği yapılmış; ‘siyaset sahada yapılır’ sözünün hakkı verilmeye çalışılmıştır.

Bütün milletvekillerinin tek tek program yaparak vatandaşları ayağına götürmek siyaseten başarı hanesine yazılması gerekir. 

Bunların sonuçlarının ne olacağı ne olmayacağı; olumlu mu olumsuz olacağı ayrı bir tartışma konusu. Ancak Başkan Söker ve ekibi siyasetin gereklerini sahada yerine getirmiş ve getirmeye devam ediyor.

Bu çalışmanın sonuçlarını önümüzdeki günlerde yapılacak olan AK Parti Serik İlçe Teşkilatı kongresinde ve akabindeki seçimlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Bana göre siyaset sahada yapılır sözü çok eski bir siyasi realitedir ve asla geçerliliğini yitirmemiştir. 

Sözün özü şu, AK Parti Başkan Ahmet Söker liderliğinde geçen 2 aylık sürede Serik’te bütün sahayı egemen olmaya başlamış bir görüntüsü var. Bu sadece bizim değil vatandaşların ve kamuoyunun da görüşü. 

AK Parti'nin, ‘siyasetteyiz, sahadayız, hep vardık yine biz varız’ mottosu ile yaptığı bu çalışmaları; Serik’te diğer partiler de önümüzdeki dönemde var olabilmek için en az Ak Parti kadar yapmaları gerekiyor… Bizden söylemesi. 

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK