Her sigorta türünde olduğu gibi Zorunlu Trafik Sigortası’nda da sigorta şirketlerinin yaklaşımlarına ya da fiyat politikalarına bağlı olarak pek çok poliçe seçeneği ile karşılaşmak mümkündür. Bu aşamada sigortalıların kendileri için hem fiyat hem de ihtiyaçlar bağlamında en ideal poliçeye imza atmaları önemli olacaktır.

En uygun Trafik Sigortası paketleri için farklı şirketlerin tekliflerine göz atmanızda yarar vardır. Trafik Sigortası tavan fiyatları ya da bir başka deyişle üst limit mantığıyla oluşturulmuş bir sigortadır. Bu nedenle fiyat konusunda aşılabilecek sınır bellidir. Dolayısıyla en iyi Trafik Sigortası için fiyattan ziyade kendiniz ve sevdikleriniz için en uygun kapsama odaklanmanızda yarar olacaktır.

Bakanlık Projesi Antalyalı Çocuklara Mutluluk Kaynağı Oldu Bakanlık Projesi Antalyalı Çocuklara Mutluluk Kaynağı Oldu

Trafik Sigortası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Trafik Sigortası ya da bir başka deyişle Zorunlu Trafik Sigortası, sigortalının hasar durumunda karşılaşacağı maddi zarara odaklanan bir sigorta türüdür. Kaskodan farklı olarak kaza durumlarında 3. kişilere ve bu kişilerin araçlarına odaklanmaktadır.

Trafik Sigortası’nı yaptırmamak yasal olarak bir suç teşkil eder ve söz konusu kişiler çeşitli cezalarla karşı karşıya gelir. Ayrıca kaza ve benzeri durumlarda karşı tarafın tüm masraflarını cebinizden ödemek zorunda kalabilirsiniz. Trafik Sigortası’nda limitler devlet tarafından belirlenir ve her sene aynı şekilde güncel ekonomik dinamiklere bağlı olarak değişir. Primler ve teminat limitleri, her şirkette belli farklılıklar gösterebilir. Tabii burada limitlerin üst sınırı aşmaması, temel koşullardan birisidir. Zorunlu Trafik Sigortası’nın geçerlilik süresi 12 ay olarak belirlenmiştir. Bu süre dolduktan sonra kişisel olarak ya da bir acente aracılığıyla yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu dönemde kaza yapmayan kişilerin hasarsızlık indirimi alma olasılığı güçlüdür.

Tüm trafik kullanıcıları için güçlü bir güvence olan Zorunlu Trafik Sigortası sayesinde kaza esnasında hangi zararların tazmin edileceği netleştirilir. Böylelikle çeşitli anlaşmazlıkların ve belirsizliklerin de önüne geçilir. Bu arada Zorunlu Trafik Sigortası, kamu malına zarar verilen kaza durumlarında da devreye girebilmektedir. Kapsamınızı daha geniş tutarak risk teminatlarınızı artırabilirsiniz.

2024 En Uygun Trafik Sigortası Teklifleri

Trafik Sigortası ile alakalı teklifler Kasko kadar esnek değildir. Bu sigorta türünde devlet tarafından belirlenen üst limitlerin etkisinden söz etmek gerekir. Kasko için böyle bir sınırlandırma olmadığı için şirketler daha geniş bir skalada teklifler sunabilir.

Zorunlu Trafik Sigortası’nda teklifler, üst limiti geçmemek şartıyla sunulur. Limitler ise her yıl düzenli olarak güncellenir. Buna karşın yine de ufak bir araştırma yaptığınızda her sigorta şirketinden özel kampanyalar, fiyat politikası ve sigorta kapsamı anlamında farklılıklar gözlemleyebilirsiniz.

Pek çok sigorta şirketi kişisel bilgilerinizin yanında aracınıza dair bazı temel bilgileri edindikten sonra size uygun bir fiyat teklifinde bulunur. Fiyat teklifi esnasında güncel hasar basamakları dikkate alınır. Hasar basamağının yanında aracın grubu ya da aracın kullanılacağı şehir gibi unsurlar kriter olarak değerlendirilir. Diğer taraftan araç sahibinin yaşı, sürüş deneyimi, kaza geçmişi de prim tekliflerini etkiler.

Fiyat karşılaştırmaları yapmak, farklı acenteler tarafından sunulan en güncel poliçelere çok pratik bir şekilde ulaşılmasını ve doğru kıyaslamalar yapılabilmesini sağlar. Bir şirket aynı hasarı kapsamına dahil ederken farklı bir şirket söz konusu durumu poliçeye dahil etmeyebilir.

Trafik Sigortası zorunlu olduğu için poliçe öncesinde bu incelemelerin yapılması önem teşkil eder. Zorunlu Trafik Sigortası yaptırırken en uygun fiyatın her zaman en ideal seçenek olmadığını bilmelisiniz. Bu noktada kişisel beklentileriniz ve öncelikli risk teminatlarınız belirleyici olmalıdır. Kimi şirketler uygun fiyat politikaları sunmak adına pek çok risk teminatını devre dışı bırakabilir.

Poliçe kapsamını tüm detayları ile okumamak bazı hak kayıplarını da beraberinde getirebilir. Bu arada sigorta şirketinin güvenilirliği konusunda geçmiş müşteri deneyimlerini, çözüm aşamalarını ve yorumları dikkate alabilirsiniz. Ayrıca acentenin devamlılığı ya da sektör içerisindeki prestiji de göz önünde bulundurulmalıdır.

Müşteri memnuniyetini ön plana çıkaran şirketler hasarsızlık indirimi, erken yenileme indirimleri ya da çoklu sigorta indirimleri gibi konularda sigortalıya profesyonel düzeyde destek sunar.

Tanıtım Bülten

Editör: OSMAN TÜRK