EĞİTİM

Uluslararası Proje Tamamlandı

Sağlıklıyım, Mutluyum Gelecekten Umutluyum eTwinning projesi tamamlandı.

Proje kuruculuğunu Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen’in yaptığı Türkiye, Azerbaycan ve Yunanistan’dan ortakların yer aldığı, Healty, Happy,Hopeful for the Future (Sağlıklıyım, Mutluyum Gelecekten Umutluyum) eTwinning projesi başarı ile tamamlandı.

Proje kurucusu Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Serik Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu’nda kurucu ortak olarak yer aldığım ve okulumuz Anaokulu öğretmeni Nuray Okudan ve Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulundan Arif Samet Bal ve Zühal Namal ile yürüttüğümüz Healty, Happy,Hopeful for the Future (Sağlıklıyım, Mutluyum Gelecekten Umutluyum) eTwinning projemizi tamamladık.

Projemiz 10 Türk ortak ve Gürcistan, Azerbaycan ve Yunanistan ortaklarımızın işbirliği ve iletişimi uyumlu çalışmasıyla şubat ayında başlayıp Mayıs ayında sona ermiştir. Öğrencilerimize sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak, düzenli kahvaltı yapma, spor yapma,web2 araçlarını tanıtmak, bahçede oyunlar planlayarak öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmeleri ve okulda iyi oluş konusu üzerine yaptığımız projemizi sonlandırdık.

Öğrencilerimize meslekleri tanıttık, deneylerle problem çözme becerilerini geliştirdik. Duygularını fark etmelerini sağlayarak yaratıcı drama, bağımlı olma bağlı ol Sevdiklerine slogan üretme, Otizm Farkındalık Günü slogan oluşturma, eTwinning günü ve Dünya Sağlık Günü ortak puzzle çalışmaları, karma takımlarla ortak ürün hikaye çalışması yapıldı ve akrostiş şiir yazıldı. Kültürel farkındalık ve işbirliği içinde her ortak kendi yöresine ait yemeği tanıtarak yöresel yemek kitabı oluşturuldu. Projemizde öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerini, dijital okuryazarlık ve yabancı dil okuryazarlığı, görsel okuryazarlığı, yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirdik. Projemize katılan tüm veli ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”

Haber: Osman Türkçe