Bahçeşehir’de Toplumsal Farkındalık Etkinliği Bahçeşehir’de Toplumsal Farkındalık Etkinliği

VALİ Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’ta düzenlenen toplantıda Vali Şahin, “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelimö dedi.

ATB'nin geleneksel olarak düzenlediği Mayıs ayı Kent Buluşmaları'nın konuğu Vali Hulusi Şahin oldu. ATB Başkanı Ali Çandır'ın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya, ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül, Cüneyt Doğan, Hüseyin Simav, Ragıp Gök, ATB Meclis ve Komite üyeleri katıldı.

TARIMIN KRİTİK ÖNEMİNİ BİLEN VALİ

Başkan Ali Çandır, 10 aydır Antalya'da görev yapan Vali Hulusi Şahin'e iyi diyalogları ve çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken, “Sayın Valimiz, sektörümüz adına kentimizin büyük bir kazancıdır. Valimiz, tarımın kritik önemini bilen ve hatta bir milli güvenlik meselesi olduğunu her yerde vurgulayan, tarımın itibarlı bir iş olduğunu gelecek kuşaklara anlatmamız gerektiğini söyleyen, her ne yapıyorsak yapalım sürdürülebilir yapalım diyecek kadar sürdürülebilirliğe önem veren, kadim kültürümüze hakim ve bunu gelecek nesillere aktarmanın yollarını arayan, su kaynaklarımıza sahip çıkmamız gerektiği konusunda hassasiyetini bildiğimiz, yılın 12 ayı yapılan üretimimizin önemine hakim, tarım sektörünün kentimize olan katkısına yaptığı incelemelerle yakından şahit olan ve sanayi üretim koluna benzeten bir kişidir. Valimiz, kentimizde yapılmakta olan tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın önemi çok iyi biliyor ve buna değer veriyor. Bu durum gerçekten sektörümüz adına gerçekten bir ayrıcalıktır" diye konuştu.

Antalya'nın örtüaltında sebze ve kesme çiçek üretimi, mantarcılık ve meyvecilikte başarı hikayesi yazdığını kaydeden Çandır, “Kentimizin tarımdan elde ettiği kazanç kentimizin tüm kılcal damarlarına kadar etki etmekte ve doğrudan yüzde 30'luk bir nüfusa gelir sağlamaktadır. Diğer bir başarı hikayemizde hepimizin bildiği gibi turizmdir. Ancak artık yeni başarı hikayeleri kazandırma zamanıdır. Bunu da ortak akılla ve planlama ile yapmamız gerektiğine inanıyorum. Kentimizin tarihine, kültürüne, bugün bulunduğumuz Zeytinpark'ta olduğu gibi kuşundan böceğine yani doğasına ve çevresine sahip çıkarak yapabiliriz" diye konuştu.

ZEYTİNPARK SORUMLULUK PROJESİ

Vali Şahin'in konuşmalarında Narenciye alanı ve Zeytinpark'a dikkat çektiğini anımsatan Ali Çandır, Şahin'i Zeytinpark'ta ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Çandır, “2630 dönümlük Zeytinpark hali hazırda doğası bozulmadan, türler korunarak ve ranta kurban edilmeden yaşatılıyor. Türkiye'de bir şehrin içindeki en büyük alan, dünyada da bir şehrin içindeki dokuzuncu en büyük yeşil alandır. Aslında doğal bir millet bahçesidir. Bugün, burada bulunan ve geçmiş dönemde birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımız ve sonrasında kurmuş olduğumuz şirkete ortak olan ATB dışındaki 24 kurum ve üyelerinin koymuş olduğu iradenin bir sonucu olarak bir arada bulunuyoruz. Antalya Zeytinpark, her ne kadar bir ticari işletme de olsa hazırlanışı ve bugüne kadar gelişi itibariyle aslında bir sosyal sorumluluk projesidir. Antalya'da kalan son ve tek doğal yeşil alanın korunması ve kullanıma açılması ilkesiyle hareket edilmektedir. Zeytinpark'ın desteklenmesi ve şirket oluşumu itibariyle katılım gösteren ve destek veren tüm kurumların da amacı budur" diye konuştu.

VAKIF ARAZİLERİNİ KORUNMALI

Zeytinpark'ı ilk kez havadan helikopter ile gördüğünü belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin, “İlk geldiğim günlerde şehrin ortasında iki büyük yeşil vaha olarak üniversiteyi ve burayı gördüm. Böyle bir yeşil vahanın şehrin ortasında nasıl kaldığını merak etmiştim. Aslında burası büyük bir başarı hikayesidir" dedi. Vakıf arazilerinin mutlaka korunması gereken alanlar olduğunu, Muratpaşa Vakfı'nın arazisinin büyük bölümüne konut yapıldığını, Zeytinpark'ın amacına uygun değerlendirilen çok az yerden biri olduğunu kaydeden Vali Şahin, “Burası yapılaşmaya kurban edilmemiş bir nokta. Alanın korunmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antalya şehir merkezinde yeşil alan anlamında son derece şanslı. Yukarıdan baktığınız zaman sizi çok rahatsız edecek bir beton denizi görmüyorsunuz. Ortasında da iki büyük yeşil alan ve göreceli olarak oldukça iyi durumda olan parklar var. Atatürk Parkı gibi, Kültür Parkı gibi, Dokuma Parkı gibi güzel parklar var. Bunları da kim muhafaza ettiyse, bugünlere götürdüyse hepsine şükran borçluyuz" diye konuştu.

ZEYTİNPARK'I YEŞİL ALAN OLARAK MÜHÜRLEYELİM

Zeytinpark'ın mutlaka korunup kente kazandırılması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, “Şimdiye kadar başardığınızı devam ettirmek. Özellikle yangın tehlikesine dikkat etmemiz lazım. Ve sureti haktan gözüküp şu projeyi yapalım, bu projeyi yapalım deyip sağından, solundan tırtıklamalarına da lütfen müsaade etmeyin. Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark'ı yeşil alan olarak mühürleyelim" dedi.

Antalya'nın havasının temizliğine dikkat çeken Vali Şahin “Burası 2,6 milyon nüfuslu büyük bir şehir. Böyle bir şehrin temiz bir havaya sahip olması ancak akciğerler sayesinde olur. Zeytinpark Antalya'nın akciğeri diyebiliriz" dedi. Vali Şahin konuşmasında tarım topraklarının korunması gerektiğini vurgularken, tarımın ülke ekonomisi için önemine vurgu yaptı.  DHA

V A L I S A H I N S O N K A L E Y I M U H U R L E Y E L I M 504676V A L I S A H I N S O N K A L E Y I M U H U R L E Y E L I M 504675V A L I S A H I N S O N K A L E Y I M U H U R L E Y E L I M 504673

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN