Haziran ayında açıklanan ve 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olduğu bildirilen yüzde 38'lik elektrik zammı ile ilgili faturalar bugünden itibaren okunup vatandaşlara ulaşmaya başladı.

Serik'te faturaları gören vatandaşları adeta sıcak çarptı. Hem esnaflar hem iş yerleri hem de vatandaşlar yüksek faturalarla karşılaşmanın şokunu yaşıyorlar.

Yüzde 38'lik elektrik zammına aşırı sıcaklardan dolayı çalıştırılan klimalar eklenince vatandaşın karşısına kabarık faturalar çıkıyor.

Tur Midibüsü Devrildi: 1 Ölü Tur Midibüsü Devrildi: 1 Ölü

Bir bakkal iki hattı olan dükkanına toplam yaklaşık 13 Bin lira üzerinde fatura geldiğini söyledi. Serikli esnaf piyasanın sıkıntılı olduğu bugünlerde bu elektrik faturalarının büyük bir yük getirdiğini belirtti.

Bir ayakkabıcı esnafı ise 3 bin 800 lirayı aşan bir fatura geldiğini belirterek dükkanda sadece klima ve aydınlatma kullandığını söyledi.

Haftanın 2 günü ayın 8 günü ve geceleri kapalı olan; sadece klima bilgisayar ve buzdolabı çalıştıran bir eczane ise gördüğü fatura karşısında şok olduğunu belirtilerek 3 bin 700 lirayı aşan bir fatura geldiğini belirtti.

Bir ev abonesi bu ay 2 bin 500 liralık fatura ile karşılaştığını belirtirken; başka bir vatandaş evine 3 bin 100 lira fatura geldiğini söyledi. Önceki aylarda evlerine 250 lira ile 300 lira gelen ev aboneleri 700-800 TL'lik faturalarla karşılaştıklarını belirttiler.  

Vatandaşlar bu sıcak yaz günlerinde klimasız ortamda yaşanamayacağına belirtilerek bu elektrik zamlarının bellerini büktüğünü belirttiler.

Haber: Osman Türkçe

P 20240725 143125 800X538

Editör: OSMAN TÜRK