İMO Serik Başkanı Ali Yılmaz; “Bugün ülkemizde de gurur ve övünç kaynağımız olan pek çok hizmetlerin, eserlerin arka planında gizli kahraman olarak Mühendisler yer almaktadır”

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Serik Temsilciliği Başkanı Ali Yılmaz, 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü’nü kutlayarak, düzenledikleri 69. Kuruluş Yılı Gala Gecesi'ne katılanlara teşekkür etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 69. Kuruluş Yılı Gala Gecesi'ni Hotel Su'da gerçekleştirdiği organizasyon ile kutladı. Kuruluş yıldönümü kutlama töreninde, meslekte 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran üyelere; onur belgeleri, plaket ve rozetleri verildi. Odaya yeni katılan genç üyelere ise baret, plaket ve rozetleri verildi.

Gala yemeği ve kutlama törenine, çok sayıda üye, Büyükşehir Belediye Başkanı, Meclis üyeleri, Antalya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü temsilcileri, Meslek Odası Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, geçmiş dönem Şube Başkanları ve basın mensupları katıldılar.

 

İnşaat Mühendisleri meslektaşlarının gününü kutlayan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Serik Temsilciliği Başkanı Ali Yılmaz şunları söyledi; “Türkiye’de inşaat mühendislerinin tek ve merkezi yapısı olan İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 69. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 19 Aralık 1954 yılında mesleğin gelişimini sağlamak, meslektaşların haklarını ve toplumun yararını savunmak için yola çıkan İMO, 69 yılı geride bırakırken ilk günkü heyecan ve coşkuyla aynı ilkeler doğrultusunda, kararlı bir şekilde yürümeye devam etmektedir. Kuruluş yıl dönümlerimizin belki de en anlamlı yanlarından biri de meslekte 25-40-50 ve 60 yılını dolduran meslektaşlarımıza Odamız tarafından, Hizmet Belgesi, Onur Belgesi ve Plaket" takdim edilmesidir. Hiç kuşku yok ki mesleğimize ve ülkemize sayısız katkıları olan meslektaşlarımız çok daha fazlasını hak ediyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Halef-Selef Nikah Şahidi Oldular Halef-Selef Nikah Şahidi Oldular

Bilindiği üzere inşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında geliyor. Toplumun can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren hayati bir üretim alanının, yapı üretiminin temel taşı olan inşaat mühendislerinin önemi ve gerekliliği açıktır. Nitekim Odamızın ve mesleğimizin tarihi, küllerinden doğan bir ülkenin baştanbaşa imarında rol oynayan, gecesini gündüzüne katarak fedakârca çalışan, geçmişimizi geleceğe taşıyanların tarihidir. Bu tarihe bakıldığından aynı zamanda görülecektir ki ortada mesleğe tutkulu bir bağlılık, kamu yararını her şeyin önünde tutma ve emeğe saygı vardır.

21. yüzyılda ‘Vizyon’  yapılar, herkesin de bildiği gibi inşaat mühendislerinin elinden çıkmaktadır. Bugün ülkemizde de gurur ve övünç kaynağımız olan pek çok hizmetlerin, eserlerin arka planında gizli kahraman olarak Mühendisler yer almaktadır. Kıtaları birbirlerine bağlayan tünellerimiz ve geniş açıklıklı köprülerimiz, yollar, hastaneler, hava alanları, stadyumlar, su yapıları (baraj, su kanalları vesaire), kentlerimizin içme su ve atık su hesap ve projeleri, enerji santralleri, konaklama tesisleri (Oteller), alış veriş merkezleri, konutlar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok hizmete imza atmaktadırlar.

 Odamızın kuruluş yıl dönümünden hareketle ülkemizde her yıl 19 Aralık günü, İnşaat Mühendisleri Günü olarak kutlanıyor. Tüm meslektaşlarımızın İnşaat Mühendisleri Günü kutlu olsun.”

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN