SİYASET

Yılmaz: “Yeni Bir Hikâye Yazacağız”

AK Parti Aday Adayı Yılmaz; “Belediye deyince akla gelen ana misyon ‘hizmettir.’ Önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylığı şahsımıza tevdi edilirse milletimizin de teveccühü ile ilçemizde yeni bir hikâye yazacağız.”

AK Parti Aday Adayı Yılmaz; “Belediye deyince akla gelen ana misyon ‘hizmettir.’ Önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylığı şahsımıza tevdi edilirse milletimizin de teveccühü ile ilçemizde yeni bir hikâye yazacağız.”

AK Parti Serik Belediye Başkan Aday Adayı Diş Hekimi İzzet Yılmaz Serik’te görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Yılmaz, neden aday adayı olduğunu, yönetim anlayışının ne olduğunu, Serik’in öncelikli sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına olan bakış açıları konularında açıklamalar yaptı.

 “Birikim Ve Tecrübemi Milletime Hizmet Ederek Değerlendirmek İstiyorum”

28 yıldır Serik’te Serbest Diş Hekimi olarak çalışan Serik Belediye Başkan Aday Adayı Diş Hekimi İzzet Yılmaz açıklamalarında şunları söyledi; “Eğitim ve öğretim alanında edindiğim bilgi ve birikimle, kuruluşundan bu yana partimin farklı kademelerinde bulunarak yapmış olduğum çalışmalarımı birleştirerek siyasal tecrübemi pratik zeminde güçlendirmiş oldum. Şimdi edinmiş olduğum bilgi, birikim ve tecrübemi milletime hizmet ederek değerlendirmek istiyorum.

Belediye deyince akla gelen ana misyon ‘hizmettir.’ Hizmet üretebilmek için gerekli bilgi, birikim ve tecrübeye sahibim. Şimdi ise önümüzdeki dönemde belediye başkan adaylığı şahsımıza tevdi edilirse milletimizin de teveccühü ile ilçemizde yeni bir hikâye yazacağız.”

“Ben Bilirimden Ziyade Ekip Çalışmasını Önemseyeceğiz”

“Öncelikle bunu nasıl yapacağımızı konuşmak istiyorum. Başta partimizin mahalle temsilcilerinden sandık başkanlarına, delegelerinden üyelerine, kuruluşundan bugüne tüm kademelerini birleştirmek adına yeni bir inanmışlık ve dava şuuruyla hareket edeceğiz. Bununla beraber siyasal paydaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla oluşturacağımız istişare ve iş birliğiyle bu sorunları yeni Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir şekilde çözeceğiz. Sorunların çözümünde ‘ben bilirim’den ziyade ‘ekip çalışmasını’ önemseyeceğiz. Çalışmalarımızda liyakati esas alan şeffaf, hesap verebilir ve adaletli yaklaşım en temel prensibimiz olacak.”

“Sorunların Çözümleriyle İlgili Hazırlıklarımız Var.”

“Cumhur İttifakının başta AK Parti ve MHP’nin öncülüğünde oluşturmuş olduğu, ‘Türkiye Sevdası’nda Birlik’ hedefiyle oluşturacağımız dayanışma öncelikli hareket noktamız olacak. Çatışmacı ve ötekileştirici yaklaşımlardan uzak, toplumsal farklılıkları zenginlik kabul eden,  partizan ve ideolojik yaklaşımlar yerine şehrimizin sahip olduğu potansiyellerini en verimli şekilde değerlendirmek için çalışacağız.

İlçemizde belediyelerin asli görevi olan altyapı belediyeciliği yanında turizm, tarım, eğitim, sağlık, kültür, sanat, tarihi ve ören yerleri alanındaki potansiyel ve imkânların farkındayız sorunları ve çözümleriyle ilgili de hazırlıklarımız var.”

“Yeni Bir Yönetim Anlayışını Göstereceğiz”

“Biz belediyeciliği, bir şehrin sorunlarının çözümünde her alanda öncülük yapacak bir makam olarak görüyoruz. Yani icradan birinci dereceden sorumlu olduğu alanlar yanında diğer konularda da tam bir “organizatörlük” görevi yaparak yeni bir yönetim anlayışını göstereceğiz. Kamu kurum ve kuruluşları ile siyasal iktidar ve sivil toplum kuruluşlarıyla oluşturacağımız iş birliğiyle doğru yatırım ve yapılanmayı sağlayacağız. Yani ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve iktidar arasındaki ilişkilerin bencil yaklaşımlardan uzak, uyumlu ve milletimize hizmete en verimli katkıyı sağlayacak şekilde olacak.”

“Sosyo-Kültürel Belediyecilik Kapsamında Çalışmalar Yapacağız.”

Özellikle gençlik ve aile yapımızı ilgilendiren konularla da sosyo-kültürel belediyecilik kapsamında çalışmalar yapacağız. Şehrimizin değişim ve gelişiminin önündeki en büyük engel olan tapu ve imar problemlerini çözerek büyük değişimi başlatacağız.

Şehrin ana yerleşim yerlerindeki çözümle birlikte tarım alanlarına kayan yerleşimi önleyerek tarım alanlarının korunmasına katkı sağlayacağız. Tarımın yine en önemli sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak olan tarım imar planı, tarım üretiminin yönlendirilmesi ve ürünlerinin pazarlamasına öncülük yapacağız. Yeni bir hal çalışması ve tarım festivalleri paydaşlarıyla yapacağımız öncelikli çalışmalarımız olacak.”

 

“Gelin, Değişmez Sanılan Ne Varsa Bir Bir Değiştirelim”

“Turizmin ulusal ve uluslararası mimarı olan Kültür ve Turizm Bakanımız öncülüğünde birçok yeniliklerle çeşitlilik ve sürekliliğine katkı sağlayarak turizmin ilçemizin merkezine tarihi ve ören yerlerimize açılımını sağlayacağız. Yine sağlık turizmine katkı sağlayacak girişimlerimiz olacak. Ortaöğretim ve üniversite düzeyinde eğitim kurumlarımızın gelişim ve yaygınlaşması da öncelikli çalışmalarımız olacak.

Kısacası hayatının tamamı ilçemizde geçmiş, aynı havayı aynı tozu teneffüs etmiş, aynı trafik sorunlarını yaşamış, mülkiyet sorunlarıyla uğraşmış, maalesef birçok kısır çekişme ve çatışmanın şahidi olmuş, en basit ihtiyaçları için Antalya’ya gitmek zorunda kalmış bir kardeşiniz olarak, sorunlara ve çözüm yollarına vakıfım. Onun için destek ve dualarınıza talibim. Gelin, değişmez sanılan ne varsa bir bir değiştirelim. İlçemizi Antalya’nın yeni bir vizyon şehri olarak maddi ve manevi alanda imar ve ihyasını hep beraber gerçekleştirelim.”

 

İzzet Yılmaz Kimdir?

Serik’ te doğup ilk ve orta eğitimini Serik’te, ilk lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesinde Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi yanı sıra Sosyoloji okudu. Yüksek Lisansını ise Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında tamamladı. Tez çalışmasında Din Siyaset İlişkisi Bağlamında; Sivil Toplum İktidar İlişkisini çalıştı. Ayrıca Alaattin Keykubat Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünde Yenilik Yönetimi dersi okudu. Yine bireysel gelişimini devam ettirmek için proje hazırlama ve geliştirme kurslarına ve AK Partimizin düzenlediği yerel yönetimler siyaset akademilerine katılarak sertifika aldı.

İzzet Yılmaz sivil toplum faaliyetleri açısından ise ilçede; Serik Eğitim Kültür ve Hizmet Derneği (İ.H.O. Mezun ve Mensupları Derneği), Ensar Vakfı ve Eğitimi Destekleme Platformu bünyesinde çalışmalarda bulunurken ulusal anlamda Sağlık Hayat Vakfı, İHH, İMH, ADAP ve Anayasa Platformu gibi birçok sivil toplum faaliyetlerinde çalışmalarda bundu.

Siyasetle ilişkisi ise 2001 yılında Ak Parti Kurucu İlçe Başkanlığıyla başladı. İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Belediye Başkan Aday Adaylığı sonrasında 25. ve 26. dönem Antalya Milletvekili Adayı oldu.

Haber: Osman Türkçe