EUROPEAN Tour final serisinin 3'üncü ayağı olan Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, Belek'te düzenlenecek. 7 milyon dolar ödüllü organizasyonda geçen yılın şampiyonu Victor Dubuisson'un yanı sıra, Lee Westwood, Sergio Garcia, Martin Kaymer ve Ian Poulter gibi ünlü oyuncular yer alacak.

Golf dünyasının kalbi 13- 16 Kasım tarihlerinde  Belek İlçesi'nde atacak. European Tour final serisinin 3'üncü ayağı olan Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, Belek'teki Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası'nda gerçekleştirilecek. Toplam 7 milyon dolar ödüllü organizasyonda, geçen yılın şampiyonu Fransız Victor Dubuisson, dünyanın eski 1 numarası Lee Westwood, bu yılın Amerika Açık Şampiyonu Alman Martin Kaymer, kariyerinde 27 şampiyonluğu bulunan İspanyol Sergio Garcia ve eski şampiyonlardan ABD'li John Daly gibi isimlerin aralarında bulunduğu 78 oyuncu boy gösterecek. 39 ülkede naklen yayımlanacak turnuvayı tüm dünyada yaklaşık 1.2 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.

 

'AVRUPA'DA HERKES BİZDEN BAHSEDİYOR'

Bu yıl ikinci kez Montgomerie Maxx Royal'de düzenlenecek turnuvanın tanıtım toplantısı Belek'te yapıldı. Toplantıya katılan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2 yıldır düzenlenen başarılı organizasyonlardan aldıkları güçle 2022 Ryder Cup'a aday olduklarını açıkladı. Avrupa ve Amerika'nın en iyi 12'şer oyuncusunun katıldığı Ryder Cup'ı 'golfün zirvesi' olarak tanımlayan Ağaoğlu, "Avrupa'da herkes bizden bahsediyor, Ryder Cup adaylığımızı açıkladıktan sonra her kesimden destek aldık. 7 ülke arasında en yüksek şansı olan ülkelerden biriyiz" dedi.

 

'GOLFE YATIRIM KAZANDIRIYOR'

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından birine ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Turnuva nedeniyle hem sahada hem de kulüp binasında önemli değişiklikler yaptıklarını aktaran Ersoy, şöyle dedi:"9 aylık bir hazırlık sürecinden sonra kusursuz bir turnuva geçirdik. Organizasyon hem sahamızın hem de otelimizin tanıtımına önemli katkı yaptı. Turnuva sonrası hem otel hem de oyun fiyatlarımızı yüzde 25 oranında artırdık. Buna paralel olarak doluluk oranlarımız da yükseldi. Dünyanın dört bir yanından golf tutkunları Tiger Woods'un vuruş yaptığı sahada oynamak için kulübümüze geliyor."

 

'OTEL FİYATLARI DÜŞMÜYOR'

Golfün, 'turizmin ölü sezonu' olarak kabul edilen Ekim- Mayıs ayları arasında Belek bölgesini canlı tuttuğunu kaydeden Ersoy, "Golf nedeniyle otel fiyatları düşmüyor. Ayrıca ölü sezonda personel sayısını düşürmeden ve hizmetten ödün vermeden kaliteli servis verebiliyoruz. Belek'te otellerde ve sahalarda çalışan 40 bini aşkın turizm personeli 12 ay kesintisiz çalışıyor" dedi.

Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası Müdürü Cahit Şahin de her yönden turnuvaya hazır olduklarını söyledi. 3 numaralı çukura blacktee eklediklerini ve bu çukurun 365 metreye uzadığını belirten Şahin, "Sahada ve kulüp binasında tüm hazırlıklarımızı yaptık ve turnuvayı beklemeye başladık" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi