Serik OSB'nin kurulacağı 600 dönümü aşkın arazinin ‘özelleştirme kapsamına’ alınması sonrasında Serik OSB'nin akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Serik Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Yukarıkocayatk Mahallesi’ndeki 600 dönümü aşkın arazinin 24 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan bir kararla ‘özelleştirme kapsamına’ alınması sonrası Serik OSB’nin ne olacağı ile ilgili bekleyiş sürüyor.

Serik kamuoyu Serik OSB'nin kurulacağı 600 dönümü aşkın arazinin ‘özelleştirme kapsamına’ alınması konusunu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ın açıklaması ile öğrenmişti.

Geçtiğimiz hafta Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul’a, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı ile hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ATSO Başkanı Ali Bahar ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada Serik OSB'ye tahsis olunan alanın ‘özelleştirme kapsamına’ alındığını belirtmiş bu haber de basına yansımıştı.

Başkan Ali Bahar, Yukarı Kocayatak Bölgesi’nde yaklaşık 700 dönümlük OSB arazisinin Cumhurbaşkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na geçtiğini belirterek; “Bu alanda bir OSB kurulması artık mümkün değildir, düşünülen araziye alternatif projelerle ilgili değerlendirmelerimiz olacak. Serik Belediyesi ile iş birliği halinde bölgeye ve Serik halkına katma değer sağlayabileceğimiz çalışmaları hayata geçirmek üzere ivedilikle harekete geçmek istiyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Sayın Bahar’ın açıklaması olmasa yaklaşık 3 ay önce gerçekleşen bu konu ile ilgili Serik kamuoyunun hiçbir bilgisi ya da duyumu olmayacaktı. Şimdi bu konu neden böyle oldu? Neden Serik OSB arazisi ile ilgili bir açıklama yapılmadı ve Serik OSB’nin arazisi neden özelleştirme kapsamına’ alındı? Gibi sorular sorulabilir.

Serik'te Siyaset Renkleniyor Serik'te Siyaset Renkleniyor

Ancak bu soruların bize göre şu aşama da bir anlamı kalmamış gibi görünüyor.

Önemli olan şimdi ne yapılabilir? Sorusuna cevap bulmak ve soruna çözüm bulmak.

 Şimdi Serik OSB'nin akıbeti ne olacak? Yeni bir yer tahsis edilmesi için mi çalışılacak? Yoksa özelleştirme kapsamına alınan yerini geri alması için çalışmalar mı yapılacak? Yoksa Serik OSB başlamadan doğmadan ölecek mi?

Bununla ilgili umarız, ilgililer, yetkililer, siyasiler ya da bürokrasi bir açıklama yapar.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN