Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine, Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Kaan Özel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar katıldı.

Çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Duman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Duman konuşmasında şunları söyledi; “Bugün asıl Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 102. yıl dönümüdür. Bu zafer ulu önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla bir milletin sarsılmaz, azim ve inancının zaferidir.

Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onları ülke içerisindeki iş birlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş ordularının silahları elinden alınıp, askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda, tüm kaynaklara harcanan ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir orduyu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922 de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu muharebede Türk ordusu dört beş ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini çok kısa zamanda çökertmiş, Afyon - İzmir arası 400 kilometre takip harekatını da 10 gün içerisinde gerçekleştirmiştir. Bu Yıldırım Harbi'yle zalim düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş, istila amacıyla Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir.

Serik’te Türk Halk Müziği Coşkusu Serik’te Türk Halk Müziği Coşkusu

Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyada tüm ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur. Türk tarihine altın harflerle yapılmış olan bu zaferlerin 102. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.

Büyük önder Gazi Mustafa Atatürk Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazan gazilerimiz için Şükranlarımızı arz ediyorum. Şanlı zaferi 102. yıl dönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusuna kutlu olsun.” dedi.

Program öğrencilerin şiir okuması ile sona erdi.

Törenin ardından polis, jandarma, belediye ve diğer kamu kurumu araçlarıyla yapılan geçit töreni, izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Haber: Osman Türkçe

D S C 0106 800X531D S C 0074 800X531D S C 0091 800X531D S C 0107 800X531-1

Editör: OSMAN TÜRK