Serik ilçesinde Kütüphaneler Haftası kutlandı.

'Sineksiz Yaz' İçin Ekipler Hem Sahada Hem Eğitimde 'Sineksiz Yaz' İçin Ekipler Hem Sahada Hem Eğitimde

Bu yıl 60'ıncısı kutlanan 25- 29 Mart Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Serik Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa Kaymakam Cemal Şahin, Kütüphane Müdürü Ceyda Kocaadam, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda bir yıl boyunca Halk Kütüphanesi'nden en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi. Okul öncesi grubunda birinci Eli Erva Altay, ikinci Çınar Efe Atıcı, üçüncü Mehmet Kemal Tıraş, çocuk kategorisinde birinci Beren Su Atıcı, ikinci Elif Berra Eren, üçüncü Cemre Aslan, yetişkin kategorisinde birinci Ramazan Elmas, ikinci Ümit Tuncer Akın, üçüncü Narin Altay'a Kaymakam Cemal Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kütüphane Müdürü Ceyda Kocaadam, "Bu yıl 60'ıncısı kutlanan Kütüphane Haftası tüm Türkiye'de 'Dijital geleceğin anahtarı yapay zeka temalı akıllı kütüphaneler' içeriği ile kutlanmaya başlandı. Kütüphaneler bilgiye erişimde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak teknolojinin hızlı gelişmesiyle birlikte kütüphaneler sadece kitapların saklandığı ve ödünç verildiği yerler olmaktan çıkmış, aynı zamanda bilgiye erişim merkezleri haline gelmiştir. Artık kütüphanelerde internet erişimi, dijital kaynaklar, e-kitaplar ve çevrimiçi veri tabanları gibi birçok teknolojik imkan bulunmaktadır. Teknolojinin kütüphanelerdeki rolü, bilgiye erişimi demokratikleştirmek ve herkesin eğitim, öğretim ve kişisel gelişim hakkına erişimi sağlamaktır. Teknolojinin kütüphanelerdeki rolü, sadece erişimle sınırlı değil, aynı zamanda kütüphaneleri daha etkili ve verimli hale getirmekte, kullanıcı deneyimini iyileştirmekte ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırmaktadır" dedi. (DHA)

S E R I K T E K U T U P H A N E L E R H A F T A S I K U T L A N D I 311952S E R I K T E K U T U P H A N E L E R H A F T A S I K U T L A N D I 31195

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN