ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu Dr. Emrah Özbay, sürdürülebilirliğin, önemli bir çaba ve dönüşüm yolculuğu olduğunu söyledi.
Boyner Holding A.Ş. İç Denetim, Risk Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Direktörü &UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emrah Özbay, ANSİAD'ın 16. Olağan Toplantısı'nın konuğu oldu. 'İş Dünyası ve İnsan Hakları: Sorumluluklar ve Beklentiler' konu başlığı ile düzenlenen toplantı, Akra Otel'de gerçekleştirildi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Harita Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük ve Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan'ın katıldığı toplantıda, ANSİAD'a yeni üye olanlar için 'Üye Alım Töreni' gerçekleştirildi.
2023 yılının en güzel gelişmesinin Cumhuriyetimizin 100. lılını kutlamak olduğunun altını çizen, 6 Şubat depremi başta olmak üzere 2023'te yaşanan olumsuz gelişmelere değinen ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, 2023 yılının iyi anılar ile anılmayacak bir yıl olduğunu söyledi. Akıncı, ayrıca Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan askerler için Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi.
Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Akıncı, 2023'te yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle 2024'te olumlu bir tablo beklemediğini ifade etti. Akıncı, "Ülkemizde şu an ekonomiyi yönetenler bilimin gerekliliğini yapıyor ama biz ülke olarak iki sene boyunca bilimden uzaklaşarak ekonomi yönettik. 'Ekonomi ve iktisat', bunlar üniversitelerde kürsüsü olan bilime dayalı yerlerdir. Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler bize gösterdi ki biz bilimden ne kadar uzaklaşırsak o kadar her şey kötüye gidiyor" dedi.
Dr. Emrah Özbay ise 'İş Dünyası ve İnsan Hakları: Sorumluluklar ve Beklentiler' başlıklı konuşmasında, şirketlerin sürdürülebilirlik konusunda öncü rolünün altını çizdi. İş dünyasının toplumsal gelişmelerdeki dönüştürücü gücünü de vurgulayan Özbay, sürdürülebilirliğin bir dönüşüm yolculuğu olduğunu belirtti. Özbay, iş dünyası tarafından geliştirilen kapsayıcı ve ilerici projelerin çalışanların iş yaşamındaki mutluluğuna olumlu etkisini de vurguladı. 31 Ocak 1999 tarihinde Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda, dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın iş dünyasının daha iyi bir dünya için sorumluluk alması çağrısını da hatırlatan Dr. Emrah Özbay, sürdürülebilirliğin yeni bir kavram olmadığını söyledi. Dr. Özbay, "Özellikle insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele insanlık tarihinin yüz yıllardır verdiği bir mücadeledir. İşletmeler artık daha iyi bir toplum ve dünya için ileri roller üstleniyor. İşletmeler sadece para kazanan organizasyonlar değil aynı zamanda toplumu da dönüştüren organizasyonlardır" dedi. DHAü