Serik’te kıyı balıkçılığı yapan teknelere boyutlarına göre 750 TL. ile 1250 TL. arasında destek verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesinin bu yıl da devam edeceğini açıkladı. Bu kapsamda balıkçı teknelerine boyutlarına göre destek verilecek.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, balıkçılara verilecek olan desteklerle ilgili şu bilgileri verdi; “Geleneksel Kıyı Balıkçılarının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği gereği, destekleme müracaatları son başvuru tarihi 27 Kasım 2020’dir. Tekne boyuna göre balıkçılarımıza 750 TL. ile 1250 TL. arasında tekne başına destek verilecektir. Sürenin kısıtlı olması sebebiyle konunun takip edilerek kooperatif başkanları ile irtibata geçilmesi, ilçe müdürlüğümüz veya balıkçı barınaklarında başvuru dilekçe ve ekleri elden teslim edilerek başvurular alınacak, subis girişlerinin yapılması sağlanacaktır. Mağduriyet yaşanmaması için lütfen konuya gerekli hassasiyeti gösterilmesi gerekmektedir.”

Serik’te kıyı balıkçılığı yapan 75 tekne var. Geçtiğimiz yıl kıyı balıkçılığı desteklenmesi kapsamında yaklaşık 60 tekneye destek verilmiş.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi