İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetiminde Akçaalan İlkokulu tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Dr. Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

D S C 0053 800X531

Serik’te Sokak Satrancı Serik’te Sokak Satrancı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz yaptı. Ekiz konuşmasında şunları söyledi;  “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde yaklaşık 30 bin öğrencimiz ve 2 bin öğretmenimizle 130 okulumuzda; Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’in kendi imzasıyla belirlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde tüm okul ve sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlamanın heyecanı içindeyiz.

Hepimiz biliyoruz ki bugün dünyada, üzerinde en çok durulan ve önem verilen eğitimdir. Çünkü ülkelerin gelişmişlik seviyelerini gösteren en önemli olgu eğitimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’

D S C 0016 800X531

“Eğitim Kararlılık Ve Süreklilik İsteyen Bir Süreçtir.”

“Eğitim kuşkusuz; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen zahmetli bir süreçtir. Vatanını ve milletini seven, geçmişini bilerek ve sahip çıkarak, geleceğe dair ideal ve hedefleri olan, bu hedefler uğrunda mücadele eden bir nesil yetiştirmek hepimizin görevidir.

Bu bağlamda; Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin millî kültürüne ve manevi değerlerine bağlı, gelenekleri ile tarihine saygı gösteren, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaya önem veren, nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir. Bilgiye daha hızlı ulaşmak için ülkemizde eğitimin her alanında reform çalışması yapılmakta, birçok eğitim projesi hızla uygulamaya konulmaktadır. Bizde eğitimin temellerinin daha güçlü atılması, için teknolojik ve yenilikçi projelerle eğitimi bir adım daha ileri taşıma gayreti içerisindeyiz.

Sevgili Öğrenciler; yeni bir eğitim ve öğretime başlarken kalplerinizin heyecanla attığını biliyor, tatil döneminden dinlenmiş,  zinde ve her türlü bilgiye aç olarak döndüğünüzü umuyorum. Sizleri başarıya götüren çalışma azminiz olacaktır. İçinizdeki bu çalışma azmi geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.

D S C 0009 800X531-1

“İhaleler Tamamlandı, Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtıldı”

Çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürürken ilçemiz okullarının her türlü sıkıntı ve sorunlarına vakıf olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte eğitimde karşımıza çıkan sorunların çözümü ve ihtiyaçların karşılanması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Geçen yıl Belek Anaokulu, Tekeli Ortaokulumuzu açmıştık. Bu yılda Gedik İlkokulumuzu, Orhangazi Atölye Binamızı, Hasan Güçlü MTAL’yı, Akçaalan Anaokulu Binasını açtık. Birkaç ay içinde de Kadriye İlkokulu Yeni Binasını ve Gedik Mahallemizde bitmek üzere olan Serik Özel Eğitim Anaokulu binalarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

İlçemizde tüm taşıma hatlarımızın ihalesi (137 hat) yapılmış, ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı tamamlanmış, taşıma yemek ihalesi verilmiş olarak eğitim öğretime başladık. Bu yılda ilçemizde akademik, sosyal, kültürel, sportif ve projelerde birçok başarıya  imza atacağımıza olan inancımız tamdır.”

Program öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları gösterisi ve koro tarafından okunan türkülerin ardından sona erdi. Öğrencilerin program sonunda ‘Gelecek biziz’ yazılı pankart açmaları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Haber: Osman Türkçe

D S C 0023 800X531-1

Editör: OSMAN TÜRK