Serik İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, 2024 Mevlid-İ Nebi Haftası İle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili olarak gazetemize bilgiler verdi. Açıklamasında 2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olarak belirlendiğini ifade eden Köksal; “Hafta boyunca gerçekleştirileceğimiz etkinliklerle Peygamberimiz (s.a.s)’i daha iyi tanıtma ve anlatma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

İlçe Müftüsü İbrahim Köksal konu ile ilgili şu bilgileri verdi; “14 Eylül 2024 cumartesi akşam Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. 15 Eylül Pazar günüde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini başlatacağız.  2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Teması "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlenmiştir.

Şahsiyet; kişiyi tanımlayan, hem doğuştan gelen hem de sonradan kazanılan nitelikleri muhtevi, insanın benliğine ait ruhsal ve manevi özelliklerin tamamını ifade eden bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. “Her doğan fıtrat üzere doğar, sonra annesi babası onu Yahudi yahut Hristiyan veya Mecûsi yapar.” (Buhârî, Tefsîr, (Rûm) 2; Müslim, Kader, 22) hadis-i şerifi; şahsiyet oluşumunda ailenin, eğitimin ve çevrenin önemine dikkatleri çekmektedir.

Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s) de yeryüzünün halifesi olarak yaratılan insana, varlık gayesini hatırlatmak ve şahsiyetini en mükemmel şekilde oluşturmasına rehberlik etmek üzere görevlendirilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s) cahiliye ortamının ürettiği; fıtrata aykırı tutum ve davranışlar sebebiyle karanlıklar, buhranlar ve çatışmalar içinde kalmış insanlığı, Kur’an ve sünnet rehberliğinde aydınlığa, huzura ve barışa kavuşturmuştur. Bu sebeple şahsiyet; kimlik ve kulluk şuurunun oluşmasında hiç şüphesiz Resul-i Ekrem en güzel örnektir. Cenâb-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.”(Ahzâb, 33/21)

Hz. Peygamber (s.a.s)’in öğretileri, bir bölgeye, bir çağa, bir mekâna, bir kavme ait değildir. Herkesin ve her çağın ihtiyacı ondadır. Dolayısıyla hangi çağda olursa olsun, hangi bölgede yaşarsa yaşasın, gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun insanlığın yegâne kurtuluşu ve huzurlu bir toplumun inşası Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in hayatını örnek almaktan geçmektedir.

Şahsiyet inşasında en temel faktör imandır. İman, Müslümanın şahsiyetini oluşturan; ona kimlik kazandıran, hem dünyasını hem de ahiretini huzurlu kılan büyük bir nimettir. Müslüman, imanının ibadetlerle ve güzel ahlakla kemâle ereceğini ve hayat bulacağını bilir. Müslüman, Allah’a gönülden inanan, ihlasla ibadet eden sorumluluk sahibi insandır. O, fıtratındaki potansiyeli koruyup geliştiren şahsiyet sahibi kişidir.

Hafta boyunca gerçekleştirileceğimiz etkinliklerle Peygamberimiz (s.a.s)’i daha iyi Tanımaya ve tanıtmaya, anlamaya ve anlatmaya, hayatımızı onunla anlamlandırmaya ve onun sevgisini canlı tutma gayreti içerisinde olacağız. 2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim.”

Serik’te Sokak Satrancı Serik’te Sokak Satrancı

Haber: Osman Türkçe

Whatsapp Image 2024 09 11 At 12.29.17 (2) 749X600

Editör: OSMAN TÜRK