GÜNDEM

İstanbul'un Fethi Kutlandı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de İstanbul'un Fethinin 565. Yıldönümü kutlama programı düzenlendi.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlendi. Düzenlenen programa Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Eraalp, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, davetliler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda 29 Mayıs İstanbul'un Fethinin anlam ve önemini belirten konuşmayı Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yüksel Hakalmaz yaptı. Hakalmaz konuşmasında şunları söyledi; ''Türk ve dünya tarihinde dönüm noktasını oluşturan bir çağ açıp bir çağ kapatan, adaletin, hakimiyetin ve inancın zaferi olan, bize lütfedilen İstanbul'un Fethi ile yine bir araya gelmenin haklı sevincini yaşamaktayız. Ecdadımız sayesinde, bu fetih ile tüm dünyaya hükmetmiş olmak ve üç kıtayı Türk- İslam eserleri ile donatmak, günümüzde de bu aziz duygularla hareket etmek bizim asil bir millet olduğumuzun göstergesidir. Bizler Peygamber Efendimizin müjdelediği ordunun ve komutanın torunlarıyız. Bizler Alparslan'dan bu yana şehit kanı ile sulanmış olan bu topraklara, canımızla, kanımızla, ruhumuzla sahip çıktık. Çocuklarımızı da bu inanç doğrultusunda yetiştirmekteyiz. Aynı zamanda İstanbul'un Fethi'nin sadece bir şehrin alınışı değil Avrupa'nın Türk-İslam düşmanlığına bir Osmanlı Tokadı olduğunu, asırlardır süren Haçlı zihniyeti macerasının da yok olmasına sebep olduğunu öğretmekteyiz. İstanbul'un Fethi ile Avrupa karanlık Ortaçağ zihniyetinden kurtulmuştur. Sayemizde demokrasi, eşitlik, adalet ve hoşgörüyü tanımışlardır. Ancak ne kadar uyguladıkları tartışma konusudur. İstanbul'un Fethi'nde Genç Hükümdarımız Fatih Sultan Mehmet, bir çağ açıp bir çağ kapatacak olan dev ŞAHİ toplarını döktürmüş, Bizans'a Avrupa'dan yardım gelmemesi için de Rumeli Hisarı'nı yaptırmıştır.  Fatih Sultan Mehmet; Molla Gürani, Molla Hüsrev ve özellikle de Akşemseddin'in öğrencisidir. Büyük bir düşünür, mühendis, matematikçi, bir ilim adamı bir deha ve onurlu bir komutandır. İnancım ve umudum, bu kutsal fetih ruhunun nesillerimizde sonsuza kadar devam etmesidir. Bu vesile ile bu çok anlamlı günde, Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, kahraman ecdadımızı saygı ve minnetle anıyorum.''

İstanbul'un Fethi gösterisi ve yerel ezgilerle devam eden programda Antalya'dan gelen mehteran ekibi de gösterilerini sundu.

Programın sonunda Kaymakam Haluk Şimşek ve protokol üyeleri programı hazırlayan Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tebrik ettiler.

Haber: Osman Türkçe