Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan 'Kendini Keşfet Riskleri Defet Projesi'nde ikinci aşamaya geçildiği bildirildi.

2018 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığınca açılan başvurularda Antalya'daki bir çok dernek arasında başvuruda bulunan ve projesi kabul edilen Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinde çalışmalar hız kesmiyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç şu bilgileri verdi; ''Bakanlığımızın desteklemeye layık bulduğu ''Kendini Keşfet Riskleri Defet'' projesi Haziran ayında kabul edilmiş ve 2 Temmuz tarihinde yaratıcı drama dersleri ile başlamıştı. Teknolojiden olumsuz etkilenerek sosyallikten uzaklaşan bireylerin sosyal yönlerini kuvvetlendirmeyi hedefleyen drama dersleri iki hafta boyunca sürmüş ve başarıyla sona erdi. Şimdi projenin ikinci aşaması olan golf, zeka oyunları, resim ve müzik derslerinin eğitimleri başladı. Serik Belediyemizin izni ve katkıları ile öğrenciler Boğazkent'te bulunan golf sahasında ilk vuruşlarını yaparak golf sporu ile tanıştı. Zeka oyunları konusunda uzman eğitimcilerle 1. Sınıf sağlıklı ahşap materyallerden oluşan oyun ekipmanları ile Serikli öğrenciler zihin jimnastiği yaptılar.  Katılımcı çocuklar şimdi aileleri ile oynayabilecekleri daha sonra ise kendi çocukları hatta büyüdüklerinde torunları ile oynayabilecekleri akıl oyunlarını öğreniyorlar.''

Bu oyunlar aracılığıyla yaz tatili döneminde aşırı TV izlemekten çocuklarımızı kurtarmayı hedeflediklerini söyleyen Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç çalışmaların bu hızla ve artan katlımla devam edeceğini belirterek; ''Zeka oyunları ve golf sporu dışında çocuklarımızdan yeteneği bulunanların resim ve müzik dersi alarak bu yeteneklerini geliştirecekleri çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor.'' Dedi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi