Serik'in tarihi okulu Serik Lisesi'nin ismi yıllar önce değiştirilerek Yunus Emre Anadolu Lisesi yapılmıştı.

Büyükşehir'den Anadolu'nun Renkleri Konseri Büyükşehir'den Anadolu'nun Renkleri Konseri

Uzun zamandır okulun eski ve tarihi ismin geri almak için çabalayan Okul Müdürü Hüseyin Püseli'nin ve Okul Aile Birliğin aldığı karar ve dilekçe ile resmi başvuruları sonrasında tarihi okulun adı tekrar Serik Lisesi olarak Antalya Valiliği'nden ve il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onay aldı.

1 800X476

1955–1956 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ‘Serik Ortaokulu’ olarak eğitim öğretime başlayan tarihi okulda 1968–1969 Öğretim Yılı’nda ‘Serik Lisesi’ olarak isim değişikliği yapılmış. Serik Lisesi bundan 52 yıl önce 1971–1972 Öğretim Yılında ilk mezunlarını vermiş.

Yarım aşırı aşan ve kuruluş kökeni olarak 70 yıla yaklaşan lisenin ismimin tekrar Serik Lisesi olması Serik'e okula ve bütün öğrencilerine mezunlarına hayırlı olsun.

2 800X449

Yunus Emre Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Püseli tarihi ismin geri alınmasında destek veren herkese teşekkür eden bir paylaşımı yaparak şöyle dedi; “Desteklerini esirgemeyen ve kısa sürede ad değişikliğinde büyük emek veren Antalya Valimiz Sayıin Hulusi Şahin’e, İlçe Kaymakamımız Dr. Cemal Şahin'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz'a, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz’e ve Okul Aile Birliği Başkanımız Pınarcık Muhtarı Ali Şahin’e, Okul Aile Birliğimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK