Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği üyeleri ve diğer katılımcılarla birlikte Sillyon Doğa Yürüyüşü programı düzenlediler. Katılımcılar Silyon'da mini bir konser de verdiler.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafında düzenlenen organizasyon geçtiğimiz Salı günü saat 08.00'de Tekeli ortaokulu bahçesinde toplanan 58 kişilik grubun katılımı ile başladı. Serik'te görev yapan okul idarecileri, öğretmenler, üniversite öğrencileri ve değişik meslek guruplarından oluşan katılımcılar Saat 08.30'da Sillyon Antik Kenti'ne ulaştılar.

Öncelikle katılımcılara 300'den fazla su sarnıcının bulunması nedeniyle gezerken yaşanabilecek muhtemel güvenlik sorunları ile Serik'in tarihine yapılacak bu ve benzeri seyahatlerin önemi hakkında Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği başkanı İsmail Tunç tarafından bilgilendirmeler ve açıklamalar yapıldı. Dernek Başkanı Tunç; ''Burada bu etkinliğin düzenlememizin amacı başta sağlıklı yaşam için bir gerekliliktir. Ayrıca bu organizasyon tarihi mirasımıza dikkat çekmek açısından önemlidir. bu amaçla gerçekleştirildiğimiz bu yürüyüşümüzün sonrasında da benzer alanlarda çeşitli etkinlikler yapmaya devam etmeyi planlıyoruz.'' dedi.

Daha sonra bölgenin tarihi ve turistik önemini İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tarih Öğretmeni Varol Civcir anlattı. Civcir 3 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin tarihi açıdan son derece özel olduğunu, korunması gerektiğini, öğretmenlerin bu konudaki misyonunun ise öğrencilere tarih bilincinin kazandırılarak zenginliğimize sahip çıkmamızın sağlanması olduğunu anlattı. Kültür mirasına sahip çıkmayan medeniyetlerin başka kültürler tarafından istismarının kaçınılmaz olduğunu anlatan Civcir bunun aynı zamanda gelecek nesillere borcumuz olduğunu belirtti.

Gezinin ilerleyen kısımlarında Serik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Tuncer Çakır bundan sonra yapılacak her etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyacağını belirterek doğa gezilerinde karşılaşılabilecek sağlık sorunları ile ilgili temel ilk yardım bilgileri verdi.  İlk dersi kanamalar ve önleme yöntemleri olarak belirleyen Çakır bu eğitimleri daha sonraki gezilerde de sürdüreceğini belirtti.

3 Nisan günü yapılan konserde büyük ilgi gören ve geziye enstrümanları ile birlikte katılan Avukat Ali Özparlar ile Müzik Öğretmeni olan kardeşi Duygu Özparlar, Alper Küçük, bağlamada Burak Karcı ve Halit Boztoy antik kentin yıllar önce bir toprak kayması ile büyük kısmı kaybedilen yüzyıllardır hiçbir sanatsal etkinliğin yapılmadığı amfi tiyatrosunda katılımcılara konser verdiler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi