GÜNDEM

Toroslara Kültür Gezisi Düzenlendi

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, 24 kişilik grup ile İbradı, Akseki ve Beyşehir ilçelerine gezi düzenledi.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği 4 Ağustos Cumartesi günü İbradı Ürünlü Mahallesinde bulunan Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın 3. büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarasına, Ormana Düğmeli Evlere, Beyşehir'in Yeşildağ Mahallesinde bulunan Leylekler vadisine, Beyşehir Eşrefoğlu Camii'ne gezi düzenledi.

Sabah saat 07:00 da Serik'ten hareket eden 24 kişilik grup Akseki'de mola verdikten sonra saat 10:30'da Altınbeşik Mağarasına ulaştı. Gezginler mağaranın güzelliğini botlara binerek rehber eşliğinde yaşadılar. Saat 12.00'da Ürünlü ve Ormana'da bulunan tarihi düğmeli evler ziyaret edildi. Saat 13.00'da İbradı'da öğle yemeği molası verildi. Saat 15.00'da Beyşehir'in Yeşildağ Mahallesine ulaşan grup Leylekler Vadisi'nde bulunan gözleme kulesinden manzarayı ve Leylekleri izlediler. Saat 16.30'da Beyşehir Eşrefoğlu Camiine yapılan ziyaretten sonra serbest zamanda Beyşehir'in merkezinde bulunan konser ve festival alanını gezen gezi grubu yorgunluklarını göl kenarında dinlenerek attılar.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç düzenledikleri geziyle ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Dernek olarak yaz dönemine yoğun çalışarak girdik. Halen İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığımızla Yürüttüğümüz 'Kendini Keşfet Riskleri Defet' projemiz devam ediyor. Bu yoğunluğun içerisinde günübirlikte olsa Torosların zirvesinde yayla havası alalım ve görülmeye değer güzellikleri beraber gezelim istedik. Gezimiz çok güzeldi, biz önümüzdeki dönem için bir yıllık gezi ve doğa yürüyüşü planlamamızı gezi ekibimizle yaptık. Gezilerimize ve doğa yürüyüşlerimize katılmak isteyenler bizleri derneğimizin resmi internet sitesinden, derneğimizin sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.''

Haber: Osman Türkçe